Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Provokacija: Šešelj je zapalio hrvatsku zastavu u Beogradu

<div> <blockquote class="twitter-tweet" data-cards="hidden" lang="en"><p>Šešelj zapalio hrvatsku zastavu ispred Palate pravde u Beogradu&#10;<a href="http://t.co/7lC9RC3EqH">http://t.co/7lC9RC3EqH</a> <a href="http://t.co/bl0iiPn0RZ">pic.twitter.com/bl0iiPn0RZ</a></p>&mdash; Vazda.ba (@vazdaba) <a href="https://twitter.com/vazdaba/status/583231654891765760">April 1, 2015</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> </div>
None Foto: B92 5

Upućujem poruku hrvatskoj ustaškoj državi, kazao je krvnik Šešelj pred okupljenim pristašama i novinarima ispred Palače pravde u Beogradu i zapalio hrvatski barjak

Vojislav Šešelj zapalio je hrvatsku zastavu ispred Palače pravde u Beogradu, javlja portal B92 .

- Upućujem poruku hrvatskoj ustaškoj državi - kazao je pred okupljenim pristašama i novinarima.

Predsjednik Srpske radikalne stranke, ovim je činom, kaže, odgovorio hrvatskim državnicima koji ga, tvrdi, već mjesec dana napadaju.

Hrvatsku zastavu zapalio je ispred zgrade suda u kojem treba biti nastavljeno suđenje zamjeniku predsjednika SRS-a Nemanji Šaroviću zbog paljenja zastava NATO-a, EU-a, Kosova i SAD-a 2012. godine. Šešelj je kazao da će svjedočiti kako je on naredio paljenje zastava.

Glasnogovornica Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu Tatjana Sekulić najavila je da je zbog paljenja hrvatske zastave protiv Vojislava Šešelja pokrenut kazneni postupak.

Podsjetimo, Haaški sud je ratnog zločinca pustio iz zatvora prošlog studenog zbog navodnog narušenog zdravlja.

Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz tražio je od žalbenog vijeća da poništi odluku o puštanju Šešelja na privremenu slobodu što je sada i prihvaćeno, no Šešelj je kazao da se neće dobrovoljno vratiti u Haag.

Komentari (1088)
  • Srbi iz dana u dan pokazuju sve više nepoštovanja prema Hrvatskoj, a mi uvodimo ćirilicu u Vukovar

    1. 4. 2015,   14:03
  • ovaj pali hrvatske državne simbole, a neki svim silama žele maknuti državni grb s registarskih pločica! zašto?????

    1. 4. 2015,   14:05
  • očajnički pokušaj provokatora koji se vraća u Haag

    1. 4. 2015,   14:17