Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vojna vježba: Ruski helikopter ispalio je raketu među civile

None Foto:

U Rusiji se na tom području upravo održavaju ratne igre "Zapad 2017", velike vojne vježbe kojima će u ponedjeljak prisustvovati i predsjednik Vladimir Putin

Vojni helikopter je tijekom vježbe na zapadu Rusije pogreškom pogodio civile ispalivši raketu na skupinu parkiranih automobila, pokazuje snimka objavljena na ruskim novinskim internetskim portalima i društvenim mrežama.

Na snimci objavljenoj u utorak na neovisnom portalu Fontanka.ru vidi se helikopter koji ispaljuje rakete na vojni kamion prekriven kamuflažnom mrežom, blizu kojeg su parkirana tri vozila bez vojnih oznaka.

Muškarca u civilnoj odjeći koji je stajao blizu kamiona prekrio je oblak dima, a osoba koja je video snimila ležala je na tlu. 

U Rusiji se na tom području upravo održavaju ratne igre "Zapad 2017", velike vojne vježbe kojima će u ponedjeljak prisustvovati i predsjednik Vladimir Putin.

Ratne igre "Zapad 2017" počinu 20. rujna i održavaju se u Bjelorusiji, zapadnoj Rusiji i ruskoj enklavi Kalinjingradu.

Moskva kaže da sudjeluje blizu 13.000 ruskih i bjeloruskih vojnika te oko 70 zrakoplova i helikoptera.

U vojnim vježbama sudjeluje 250 tenkova, 10 brodova i raznih raketnih i topničkih sustava.

Komentari (21)
  • Nisu piloti krivi nego idioti koji snimaju mete iz blizine mada su ograđene trakom. Vjerujem da su i prije našli na upozorenja da ne prilaze ali su to ignorirali. Turali nos gdje mu nije mjesto!

    19. 9. 2017,   15:42
  • Meta pogođena,zadatak izvršen.a civili sam krivi sto su se našli tu.tko ih je tjerao.ovaj i ladu parkirao kraj mete.Bože sačuvaj.

    19. 9. 2017,   16:10
  • Bi li mogli doći posjetiti Banske Dvore?

    19. 9. 2017,   16:03