Obavijesti

News

Komentari 20

Vojni MIG-ovi vas prate na jedinstvenoj utrci 00:24 RUN

Vojni MIG-ovi vas prate na jedinstvenoj utrci 00:24 RUN
1

Sva prikupljena sredstva utrke, koju u noći s 28. na 29. rujna organiziraju 24sata i MZLZ, donirat će se Zakladi- dječja onkologija Rebro, za izgradnju novog onkološkog odjela. Ne morate trčati da biste pomogli i vi

VIDEO

Spektakularna noćna utrka 00:24 RUN, koja će se trčati s 28. na 29. rujna, jedinstveni je sportski događaj u Hrvatskoj po mnogo čemu.

Prva je to utrka koja će se trčati na aerodromskoj pisti, konkretno po uzletno-sletnoj stazi Zračne luke Franjo Tuđman i to po noći. Utrka starta 24 minute nakon ponoći, a natjecatelji će po osvijetljenoj stazi trčati okruženi civilnim zrakoplovima i MIG-ovima HRZ-a, dok će ih iz zraka pratiti helikopter MUP-a. Upravo će i njihovi službenici trčati kako bi pridonijeli humanitarnom cilju jer će se sva prikupljena sredstva utrke, čiji je organizator 24sata u suradnji s MZLZ, donirati Zakladi - dječja onkologija Rebro, za izgradnju novog odjela dječje onkologije.

Pukovnik Christian Jagodić (45), zapovjednik Eskadrile borbenih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, ne može sakriti uzbuđenje i dočekati početak ove jedinstvene utrke.

- Ova utrka je zaista posebna i baš joj se veselim. Ambijent je jedinstven, a okruženje s reflektorima, zrakoplovima i MIG-ovima će biti prava atrakcija. Super je što se trči po noći, to daje dozu izazovnosti, i što se utrka održava praktički u našem dvorištu, nama je ta staza domaći teren - kaže pukovnik. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iznimno je sretan, naglašava, što  trčanjem može i pomoći.

-  Moji kolege i ja nismo ni trenutka razmišljali o uključenju u utrku, iako se s profesionalnim trkačima ne možemo natjecati.  Ali to ovdje nije ni bitno. Svakako jest izazov i mi ćemo dati sve od sebe doći do cilja u što kraćem vremenu, ali bitan je humanitarni cilj i prikupiti sredstva za male onkološke pacijente. Svi smo mi osjetljivi na potrebite, pogotovo djecu, i po tome smo mi Hrvati najjači. Oko puno toga se ne slažemo, ali kad treba pomoći, svi smo tu - kaže pukovnik Jagodić kojeg upravo zato nimalo ne čudi da se utrka na kojoj može sudjelovati 1000 trkača rasprodala u svega nekoliko dana. 

Inače, pukovnik Jagodić već 20 godina radi kao pilot, a posljednjih 15 je pilot vojnih MIG-ova. Zbog opisa posla svih tih godina i svakodnevno vježba pa se, dodaje, za ovu utrku ne mora posebno pripremati.  

- Mi kao vojne djelatne osobe i kao piloti moramo biti u formi. Nama je iznimno važna psihofizička kondicija, kao i specifične vježbe za krvožilni sustav, vratne mišiće i mišiće nogu te se moramo stalno baviti sportom. Obavezno tri puta tjedno moramo vježbati, a tu su uključeni biciklizam, plivanje, trčanje, teretana. Ja vježbam ustvari svaki dan po sat i pol - pojašnjava pukovnik koji svakodnevno pretrči 10-ak kilometara pa mu ova utrka na pet ne bi trebala biti problem. 

- Nisam se nikad natjecao u takvom formatu, ali pet kilometara mi je prihvatljivo. To je najkraća dionica i zanimljiva je jer ne traje predugo, a bolji trkači to mogu istrčati do pola sata - ističe.

Akciju možete i vi podržati doniranjem sredstava na humanitarni račun IBAN: HR6723600001300132456, uz naznaku ‘Donacija za Zakladu’.

Pratite i dalje sve informacije na službenoj stranici utrke www.0024run.hr i na Facebooku jer vas u sljedećem periodu čekaju nove informacije o utrci.

Generalni pokrovitelj utrke je Konzum, partneri projekta su INA, HEP, A1, Kala i Slatinska banka, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Ministarstvo unutarnjih poslova su prijatelji utrke.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji