Obavijesti

News

Komentari 36

Vojni skandal: Opet priveden jedan od osumnjičenih švercera

Vojni skandal: Opet priveden jedan od osumnjičenih švercera
1

Kako neslužbeno doznajemo od izvora bliskih istrazi, 8. studenog, kad je policija privela Pavlovića, još nisu znali za dodatnih tisuću komada streljiva koje je navodno prodao strastvenom lovcu Mladenu Bencunu

VIDEO

Mišel Pavlović (36) ponovno je od petka ujutro na kriminalističkoj obradi u zadarskoj policiji. On je podsjetimo, već bio priveden pa pušten nakon ispitivanja zbog ilegalne trgovine oružja, no istraga se u međuvremenu proširila.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:21

Kako neslužbeno doznajemo od izvora bliskih istrazi, 8. studenog, kad je policija privela Pavlovića, još nisu znali za dodatnih tisuću komada streljiva koje je navodno prodao strastvenom lovcu Mladenu Bencunu (46), koji se bavi i streljaštvom. Istražuje se i jesu li vojni piloti počinili kakvo kazneno djelo na štetu oružanih snaga, što odrađuje vojna policija u suradnji s DORH-om, a istražit će se i jesu li civili Ivica Vlakić (42) i Mišel Pavlović poticali pilote na kaznena djela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Nevojničko i nestegovno ponašanje će se sankcionirati'
'Nevojničko i nestegovno ponašanje će se sankcionirati'

Razgovarali smo s  Borisom Ercegovićem (52) iz Splita, koji je također prijavljen za  nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Vlasnik trgovine oružjem kaže da je riječ o  legalnoj trgovini  između dva građanina.

- Ja, koji posjedujem važeći oružani list pete kategorije prodao sam dozvoljenu vrstu streljiva osobi koja ima važeći oružani list. Ta vrsta streljiva nije zabranjena, a zakonom se ne regulira količina streljiva koju građani mogu posjedovati. Nije riječ o vojnoj municiji nego o streljivu iz 1983. godine kojem je istekao rok trajanja i prvenstvena joj je namjena trening. To je bila građanska transakcija mene kao privatne osobe i Mišela Pavića kao privatne osobe i nema veze s osnovnom aktivnošću kojom se bavi moja tvrtka - rekao nam je Boris Ercegović.

Vojni skandal: Metke iz Kiowe švercala je ekipa iz streljane?
Vojni skandal: Metke iz Kiowe švercala je ekipa iz streljane?



Vojni piloti,  Ivan Krizman (40) i  Zdenko Košutić (41) te  Mišel Pavlović  (36)  inače vlasnik BMW-ovog autosalona u Bibinjama  i  Ivica Vlakić  (42) bivši drugi zamjenik gradonačelnika u vrijeme Božidara Kalmete iz redova MODES-a, Zadranin Mladen Bencun (46) i Splićanin Boris Ercegović (52) prijavljejni  su za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a