Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vojnim helikopterom otišli u krivolov na vepra, MORH šutio

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Krivolovci iz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sami su snimili lov na vepra, a upravo zahvaljujući toj snimci te iskazima vojnoj policiji i ostalim dokazima protiv njih je podignuta optužnica

Pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva su nakon obuke u Divuljama u ožujku sjeli u vojni helikopter i njime otišli u krivolov na vepra na Dinari.

Protiv pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji su to napravili podignuta je optužnica, ali Ministarstvo obrane, kojem je na čelu ministar Damir Krstičević, o tome uopće nije obavijestilo javnost, već su reagirali tek na upit medija, kako je objavio Dnevnik.hr.

- Nakon predmetnog događaja Vojna policija provela kriminalističko istraživanje te je o istom izvijestila nadležno Općinsko državno odvjetništvo, temeljem čega je podignuta optužnica - stoji u odgovoru iz Krstičevićevog ministarstva.

Vojnici iz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sami su snimili lov na vepra, a upravo zahvaljujući toj snimci te iskazima vojnoj policiji i ostalim dokazima protiv njih je podignuta optužnica.

MORH navodi kako se radi o nekolicini pripadnika ratnog zrakoplovstva koje se u optužnici sumnjiči za kazneno djelo protuzakonitog lova iz članka 204. st. 2.Kaznenog zakona.

- Predmetni događaj dogodio se nakon planirane obuke prilikom povratka u vojarnu, u nenaseljenom planinskom dijelu. U helikopteru su se nalazila i dva pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga OSRH, no utvrđeno je kako oni nisu izravno sudjelovali u počinjenju kaznenog djela te protiv istih nadležno odvjetništvo nije podignulo optužnicu - poručili su iz MORH-a.

Iz Ministarstvu obrane su poručili i da su protiv njih pokrenuti i stegovni postupci pred Vojnostegovnim sudom.

- Napominjemo kako je riječ o izdvojenom slučaju nedopustivog ponašanja pojedinaca te se ne može govoriti o kolektivnoj odgovornosti pripadnika Hrvatske vojske. Naglašavamo da se u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama svaki stegovni prekršaj, bez iznimke, sankcionira u skladu sa zakonskom regulativom - stoji na kraju odgovora MORH-a.

Komentari (103)
  • U helikopteru su se nalazila i dva pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga OSRH, no utvrđeno je kako oni nisu izravno sudjelovali u počinjenju kaznenog djela te protiv istih nadležno odvjetništvo nije podignulo optužnicu - poručili su iz MORH-a... Ma daj me nemoj je..t. Oni nisu ništa vidjeli...žmirili su od straha.

    22. 11. 2018,   21:40
  • Krasna nam je drzava, prekrasns !!

    22. 11. 2018,   23:44
  • Jaoooo sprdačine...

    22. 11. 2018,   22:45