Obavijesti

Promo sadržaj

Vojvodina - simfonija prirode i kulture

Vojvodina - simfonija prirode i kulture
11

Posjetite grad koji ponosno nosi dvije europske titule

Novi Sad proglašen je Omladinskom prijestolnicom Europe 2019. i Europskom prijestolnicom kulture 2021. godine. S pogledom vrijednim divljenja, koji se pruža s Petrovaradinske tvrđave, mnoštvom galerija i ateljea, prelijepom starom gradskom jezgrom, jedna je od nezaobilaznih destinacija u Vojvodini. Smjestite se u nekom od udobnih hotela, uživajte u kuhinjama mnogobrojnih restorana, posjetite neku od manifestacija i provjerite zašto je Novi Sad s razlogom grad dvije europske titule. 

Uživajte u biserima secesije

Subotica, najsjeverniji vojvođanski grad, multietnička sredina, srce secesije, nudi vam mnoštvo mogućnosti za sadržajan odmor. Poznata je po opuštenoj atmosferi, dobroj hrani i kvalitetnim vinima. Posjetite neke od spomenika kulture, upoznajte se s arhitekturom secesije, probajte domaće specijalitete u nekom od subotičkih restorana i uživajte u vinima sa pijeska. Obiđite Palićko jezero, salaše i vinarije u blizini.

Uživajte u multikulturalnosti Vojvodine

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kulturnu tradiciju i vrijednu baštinu Vojvodine obogatili su svi narodi ovoga kraja koji su donosili, stvarali svoju kulturu, ali i prihvaćali utjecaj drugih naroda. Na prostoru Vojvodine i danas živi velik broj etničkih zajednica i govori se 6 jezika. Kroz djelovanje muzeja čuva se povijest ovih naroda pa vam predlažemo da počnete od Muzeja Vojvodine i Muzeja grada Novog Sada sa Petrovaradinskom tvrđavom koji sadrže bogate kolekcije iz najranijih razdoblja naseljavanja Vojvodine pa do danas. Zanimljiv je Narodni muzej u Zrenjaninu s etno postavkama seoskog interijera Slovaka, Mađara, Rumunja i Srba, gdje možete vidjeti koje su razlike i sličnosti u svakodnevnom životu ovih naroda. Možete uživati u svjetski poznatoj naivnoj umjetnosti u Galeriji u Kovačici i Ilijanumu u Šidu. Ako vas zanima daleka povijest, posjetite Sirmium u Sremskoj Mitrovici, jedan od četiri glavna grada Rimskog Carstva, a ako vas put odnese dalje, obiđite i tvrđavu u Baču ili Vršačku kulu. Na kraju, predlažemo vam da se ušuškate u povijest Sremskih Karlovaca i probate neko od mnogobrojnih karlovačkih vina.

Provedite zimu na salašima

Salaši i čarde sa tradicionalnom glazbom i poznatom gastronomskom ponudom postaju simboli vojvođanskog turizma. Ove osamljene kuće, daleko od gradske gužve, prenose i čuvaju duh starog načina života. Zato su prave oaze tradicije. Na samo sat vremena vožnje od Beograda već ćete se naći u idiličnom ambijentu nekog od salaša, gdje možete uživati u toploj dobrodošlici vojvođanskih domaćina. Danas postoji nešto više od 30 salaša širom Vojvodine, gdje možete naučiti kako se pravi neko od lokalnih jela, voziti se fijakerom ili jednostavno uživati u seoskom ambijentu. 

Budite aktivni i opustite se 

Fruška gora je nezaobilazna za sve one koji žele uživati u aktivnom odmoru, pješačkim, biciklističkim stazama. Osim toga, “Srpski Atos”, i tako je zovu, čuva bogate riznice povijesnog naslijeđa u svojih 17 pravoslavnih manastira. Kada se umorite, možete izabrati neku od mnogobrojnih vinarija i probati bermet, slatko desertno vino karakteristično za ovo područje. Možete uživati u ponudi hotela Premier Aqua (5*) i etno naselja “Vrdnička kula” u Vrdniku. Šetnja “stazom zdravlja”, spa i wellness programi, bogata gastronomska ponuda, vinski podrum, sadržaji za djecu samo su dio ponude ovog kompleksa. 
www.vojvodinaonline.com

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.
Zašto su kasina nepresušna vrela zabave
PROMO

Zašto su kasina nepresušna vrela zabave

Svi smo svjesni kako su igre u kasinu, bilo fizički ili online, zabavne i uzbudljive