Obavijesti

Promo sadržaj

Volonteri PBZ-a educiraju učenike o financijskoj pismenosti

Volonteri PBZ-a educiraju učenike o financijskoj pismenosti
4

Inicijativa Intese Sanpaolo Umjetnost štednje (The Art of Saving) koja je osmišljena u torinskom Muzeju štednje (Museo del Risparmio) od listopada 2017. godine provodi se u svim međunarodnim bankama supsidijarima Intesa Sanpaolo Grupe, pa tako i u Privrednoj banci Zagreb (PBZ)

S ciljem uvođenja strateškoga volontiranja u svrhu provođenja financijske edukacije, organiziraju se raznovrsne aktivnosti kojima je cilj obuhvatiti što veći broj mladih i odraslih te im učiniti dostupnu financijsku edukaciju. 

PBZ je osnovao tim od 50 zaposlenika - EduVolontera  koji su dosada u  sklopu ove inicijative u 43 škole i 20 gradova diljem Hrvatske održali 177 radionica za djecu u osnovnim i srednjim školama. 

Povodom ovogodišnjega obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca (25.- 29.3. 2019.), kao i tijekom cijelog mjeseca ožujka, 17 PBZ EduVolontera nastavit će održavati radionice u školama. Nakon pokrenutih radionica u osnovnim školama pod nazivom Djeca i štednja i Ti odlučuješ PBZ provodi i edukaciju za srednjoškolce kroz radionice pod nazivom Financijski savjetnik te od ove godine i novu edukaciju na temu "Sigurnost na internetu". Ova tema predviđena je za više razrede osnovnih škola i za srednje škole. Financijska edukacija će se provoditi u školama u Osijeku, Splitu i Zagrebu kroz 30 radionica koje će održati PBZ volonteri.

U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom u sklopu projekta “Više znamo, bolje razumijemo” Banka sudjeluje u edukaciji učenika i profesora srednjih škola. Glavne teme edukacije odnose se na osnovne pojmove i principe poslovanja banaka, štednju i osiguranje depozita, platne kartice, plaćanje putem interneta, mobilno bankarstvo i upravljanje osobnim financijama. 

Također, inicijativa pod nazivom "Muzej u školi, škola u muzeju" uključuje organizirane posjete škola tijekom Europskoga tjedna novca PBZ-ovu Muzeju u Zagrebu, koji je posvećen povijesti novca i štednje, te organizaciju posjeta škola PBZ-ovim poslovnicama. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini