Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

VOLTA u Zagreb dovodi jednu od natraženijih izvođačica

VOLTA u Zagreb dovodi jednu od natraženijih izvođačica
1

Zagrebački kolektiv VOLTA - u godinu dana djelovanja stekao je jednoglasnu podršku scene te mnogobrojne pohvale zbog naglašeno raznolikog i kvalitetnog sadržaja svojih klupskih večeri

VIDEO

VOLTA u Hrvatsku premijerno dovodi jednu od trenutno najprominentnijih figura suvremene plesne glazbe - object blue.

Porijeklom iz Pekinga s londonskom adresom, object blue je tijekom prošle godine postala jedna od najtraženijih klupskih izvođača na globalnoj elektronskoj sceni zahvaljujući njenoj eksplozivnoj, ali suptilnoj te izrazito muzikalnoj produkciji: FACT Magazine ju 2018. navodi kao jednu od najzanimljivijih novih techno/house producenata - to se priznanje nastavlja u siječnju kada ju Mixmag svrstava među top 25 artista za 2019. Sukladno tome, vrtložne, mračne i emotivne žanrovske skretnice u njenim DJ setovima stavile su je na mapu iznimnih festivala poput Unsounda i Atonala, a slijede joj sve značajnije izvedbe na ovogodišnjem Dekmantelu i Dimensionsu - prije kojih dolazi u Zagreb. Iako za svoju selekciju često govori da je prvenstveno namjenjena plesnom podiju, njenoj raznolikosti i kvaliteti svjedoči i činjenica da je jedna od rezidentica londonskog Rinse FM-a već gotovo godinu dana.

object blue je također alumni londonske Guildhall School of Music and Drama, gdje je izučavala produkciju elektronske glazbe. Njeni su prvi radovi došli u obliku zvučnih instalacija i ambijentalnih pejsaža, a prošlogodišnji live set s berlinskog Atonala - festivala eksperimentalne elektronske glazbe - završio je na brojnim portalima interdisciplinarnih umjetnosti zbog izrazito suvremenog zvučnog izražaja, spajajući mračan, hrđav sound design u ritmične, pulsirajuće cikluse. Uz nekoliko remixeva i kompilacija, dosad je izdala 2 EP-a: “Do you plan to end a siege?” na Tobago Tracks i “REX” na Let's Go Swimming labelu, a uskoro izdaje i novi album za još neimenovanu etiketu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Povodom njenog hrvatskog debija, object blue je za VOLTU snimila ekskluzivan miks iznimno eksperimentalnog karaktera, igrajući se s efektima na mikseru te spajajući orkestralno s elektronskim, akustično s akuzmatskim.


Svakoga koga interesiraju zvučna istraživanja, progresivna plesna glazba te marginalizirani oblici muzičkog izražaja pozvani su na ovao glazbeno okupljanje 16. ožujka u zagrebačkom klubu Masters - večer počinje u 23:00 te traje do ranih jutarnjih sati. object blue će za VOLTU održati DJ izvedbu, a za warmup setove su zaduženi VOLTA DJ-i: Kornet, prošlogodišnji dobitnik nagrade Ambasador za mladog DJ-a godine, te N/OBE, proglašen za Nucomera godine Illectricity festivala 2018.

Večer će zaokružiti DJ Labud - član kultnog zagrebačkog klupskog kolektiva Ekstrakt te jedan od najcjenjenijih hrvatskih DJ-a uopće. Ulaznice se prodaju isključivo na ulazu u klub po cijeni od 70 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.