Obavijesti

News

Komentari 23

Vozač: Cammeo je zadržao novac namijenjen djevojčici (3)

Ne plaćaju prekovremene ni godišnje, ne poštuju kolektivni ugovor, nema bolovanja, doprinosi se ne plaćaju i vozila su tehnički neispravna optužuje jedan od taksista

VIDEO

Nepostojeće je plaćanje prekovremenih, ni godišnji nisu plaćeni, ne poštuje se kolektivni ugovor, nema bolovanja, doprinosi se ne plaćaju, i vozila su tehnički neispravna, a sindikat u Cammeu osnovan je samo kako bi se neke stvari zatajile, rekao je Mario Kelentrić, jedan od vozača Taxi Cammea na konferenciji za medije u četvrtak ujutro. Svog poslodavca optužio je i za utaju novca prikupljenog u jednoj humanitarnoj akciji koju je Kelentrić inicirao.

Gočan: Vjerojatno ne plaćaju PDV

- Imali smo humanitarnu akciju za Mariju Vitu (3), no novac nikada nije došao u ruke te obitelji, a to je oko 10 tisuća kuna. Cammeo tu obitelj i dalje vozi na liječenje u Rijeku, no gdje je novac koji smo prikupili nitko ne zna - rekao je Kelentrić.

Kelentrić tvrdi da je kroz Taxi Cammeo u nepunih godinu dana prošlo više od tisuću vozača te da su im prije dva tjedna smanjene plaće na 2200 kuna s prvotnih 3200 kuna te da ostatak plaće mogu jedino zaraditi udjelom od 25 posto od ukupno ostvarenog prometa u vozilu. Kelentrić također ističe kako vozila Taxi Cammea koja imaju licence za Svetu Nedelju ne smiju kupiti stranke u Zagrebu, ali to permanentno čine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Miljenko Gočin iz Sindikata hrvatskog vozača dodao je da je sindikat podnio više od 30 prijava protiv Cammeo grupe, no da za sada presuda još nema.

- Sumnjamo da osobe koje vode tvrtke Cammeo grupe ne prikazuju sve račune, odnosno vjerojatno ne plaćaju PDV - zaključio je Gočin.

S druge strane, u Taxi Cammeu odbacuju sve optužbe iznesena na konferenciji.

Nakon raskida ugovora o radu nestao s novcem

- Nije istina da ne plaćamo PDV, pa mi se hvalimo da smo u proračun uplatili jedan od najvećih iznosa PDV-a u Zagrebu, kao i mirovinskih doprinosa i doprinosa za zdravstveno osiguranje u državnu blagajnu - kazao je Miroslav Hoffman, glasnogovornik Cammeo grupe.

Priznaje da su smanjili plaće, ali ističe kako udjelom od 25 posto u zaradi vozači zarađuju i više nego prije, između 5500 i 6000 kuna na mjesec. Napominje kako nije istina da vozači Cammea ne smiju pokupiti putnike u Zagrebu jer isto čine i samoborski i velikogorički taksisti. Tvrdi kako svetonedeljske licence za 50 vozila Taxi Cammea vrijede za područje cijelog Zagreba.

Od izvora iz Taxi Cammea saznajemo kako je istina da je nestao novac kojeg se prikupilo za Mariju Vitu. Naš sugovornik tvrdi kako je osoba koja je prikupljala novac nakon raskida ugovora o radu nestala s prikupljenim novcem.



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag