Obavijesti

News

Komentari 252

Vozač koji je udario curicu na zebri imao 0,34 promila u krvi

Vozač koji je udario curicu na zebri imao 0,34 promila u krvi

Stanari Karlovačke ceste su ogorčeni jer u njihovoj ulici više nema uspornika. Sinoć je u prometnoj nesreći u toj ulici poginula djevojčica. Mještani se pitaju hoće li nadležni napokon shvatit da postoji problem...

VIDEO

Zagrebačka policija je objavila da je u četvrtak oko 21.05 sati, u mjestu Blato, 33-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,34 promila, upravljao BMW-om krapinskih registarskih oznaka. Vozio je zapadnom kolničkom trakom Karlovačke ceste u smjeru juga.

- Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, kod raskrižja s Pogačićevom ulicom, nije se pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom, tako da može zaustaviti svoje vozilo, uslijed čega je naletio na dijete koje se kretalo preko pješačkog prijelaza uz prisustvo roditelja. Uslijed naleta vozila dijete je smrtno stradalo. Očevid je obavila zamjenica nadležnog državnog odvjetništva, a u vremenu od 21.05 do 00.20 sati bio je obustavljen promet.  Kriminalističko istraživanje je u tijeku - objavila je policija i apelirala:

- Apeliramo na sve vozače koji sudjeluju u prometu na cesti da svojom vožnjom i postupcima utječu, kako na svoj život, tako i  na život  drugih sudionika u prometu. Podsjećamo da je vozač dužan pješačkom prijelazu približavati se sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Ako su pješaci djeca, vozač je dužan zaustaviti vozilo i propustiti ih i kad tek stupaju na pješački prijelaz.

Mještani su ljuti jer su se nesreće zaredale

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kako natjerati institucije da se pokrenu, trebamo se dogovoriti za mirni prosvjed jer na križanju s Kupinečkom se vozi preko 100 kilometara na sat, a tamo su dvije stanice busa - pišu mještani Blata na društvenim mrežama.

Ljuti su zbog nesreća koje su se zaredale u tom zagrebačkom naselju. U posljednjoj nesreći, u četvrtak oko 21 sat, vozač BMW-a naletio je na dijete kojemu, nažalost, nije bilo spasa. Djevojčica je prelazila zebru u pratnji oca kad je na nju velikom brzinom naletio automobil.

POGLEDAJTE VIDEO:

Mještani su ogorčeni jer na Karlovačkoj cesti nema uspornika. Njih su, kako su nam rekli mještani, maknuli. Nedavno su pisali i peticiju kako bi se vratili uspornici, ali su dobili odgovor od institucija da se dio mještana buni jer im od uspornika pucaju fasade. Tu se vozi dosta velikim brzinama, osobito noću, kažu nam mještani.

Prizor s mjesta nesreće bio je stravičan. Stanari ulice upozoravaju da, osim nedostatka ležećih policajaca, na tom dijelu ceste nema ni adekvatne rasvjete.

Poginulo je dijete: 'Maknuli su ležeće policajce, ovo je pista!'
Poginulo je dijete: 'Maknuli su ležeće policajce, ovo je pista!'

- Ova ulica je postala raly pista - piše jedna od ljutih mještana.

-  Svi iz Blata na noge...svatko kod svoga pješačkog prijelaza zaustaviti promet...sve dok se ne stave 'ležeći' ispred i iza svake zebre! Voze ko manijaci. Ni jedna zebra nije stavljena na pregledno mjesto! - piše druga Zagrepčanka.

- Je li moralo stradati dijete da bi se nešto poduzelo, hoće li nadležni napokon shvatili... - pitaju se mještani.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 252
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti