Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vozač Toyote iz Splita: Propada mi papučica gasa

None Foto: Leonard Ninčević/Pixsell

Splićanin Dino Bakotin kaže da mu je papučica gasa na Toyoti RAV4 propala u vožnji iz čista mira i to čak četiri puta. Auto je kupio 2008. god.

Dok sam Toyotu RAV4 vozio prošle godine u svibnju iz čistoga mira papučica gasa je otišla dolje, propala je do kraja, a auto je počeo ubrzavati. Stiskao sam kočnicu i udarao po papučici gasa i ona se nakon dvije tri sekunde vratila, ispričao je Dino Bakotin iz Splita. On je zajedno s ocem Regisom Toyotu kupio u kolovozu 2008. Dino kaže da su isto vozilo kupili i 2005. i s njim su bili jako zadovoljni. No s ovim koji su kupili tri godine kasnije imali su problema čak četiri puta. Svaki put je propala papučica gasa, a u servisu, kako kaže Dino, ih nisu ozbiljno shvaćali niti ih je kvar zanimao. Dodaje kako im smeta što u servisu problem podcjenjuju te se boji za sigurnost. U Toyoti Hrvatska su rekli kako kod nas još nije zabilježen niti jedan problem s gasom o kojima ovih dana pišu mediji. Kažu i da je slučaj Toyote RAV4 u Splitu riješen. Naglašavaju da je kvar otklonjen i da nije bio problem u papučici gasa.

Komentari (17)
  • Ma Dino...šta se nerviraš i uzbuđuješ,jesu lipo rekli da kupci u hrvatskoj mogu bit mirni...mi smo imuni nas ništa nemože pogodit,sićaš se kako je sanader reka da će nas zaobić kriza!nebrini toyota svugdi povlači proizvode ali samo u hrvatskoj možete bit mirni jer naši nemaju savjesti pa će radije riskirat živote nego da in padne prodaja

    5. 2. 2010,   22:14
  • dobronamjeran savjet za sve paničare-ako automobil počne sam od sebe ubrzavati,prebacite ručicu mjenjača u neutralni položaj i istovremeno počnite kočiti.Vjerovali ili ne, pomaže bez obzira na \"podivljali\" auto.

    5. 2. 2010,   22:16
  • šta učinit ako je automatik?

    6. 2. 2010,   08:33