Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vozač ZET-ova autobusa na ulici našao sovu, ostala bez oka

None Foto: Facebook/Zakaj volim Zagreb

KLJUČNIH 24 SATA: Zbog ozlijede glave upitno je hoće li moći gledati na jedno oko. Narednih 24 sata je najvažnije za oporavak. Dr. Ingeborg Bata kaže da je još rano procijeniti njezino stanje

Vozač ZET-ova autobusa spazio je ozlijeđenu sovicu, ali je bio na dužnosti i nije joj mogao pomoći, pa je zamolio mene da je uzmem- napisala je Anita Jelić na Facebook grupi Zakaj volim Zagreb.

Ozlijeđenu je sovu djevojka odnijela u Dumovec, sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba. Dumovac je kontaktirao Udrugu za zaštitu divljih životinja Awap, koji inače prezuimaju slučajeve ozlijeđenih divljih životinja. Dr. Ingeborg Bata koja vodi Awap centar rekla nam je kako je u pitanju odrasla mala ušara koja je teško ozlijeđena jer se zabila u nešto, te da je još rano procijeniti njezino stanje.

- Pružena joj je prva pomoć, a pošto je izmučena, neko će se vrijeme hraniti iz ruke. Oporavak traje oko mjesec dana, a kada se počne samostalno hraniti, vidjet ćemo hoće li biti sposobna nastaviti život u prirodi ili će ostati u oporavilištu. Ovdje također oni mogu sasvim normalno živjeti. Sada je samo važno da preživi dan, dva - rekla je dr. Bata. 

Foto: Facebook/Zakaj volim Zagreb

Komentari (4)
  • Za svaku pohvalu

    19. 8. 2017,   19:16
  • Luda je ko ona iz Twin Peaksa !

    20. 8. 2017,   04:24
  • A bemu miša..kud si letala..želim ti uspješan oporavak

    20. 8. 2017,   00:29