Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vozači gliserima jure među kupačima u blizini plaža

None Foto: V.V. 8

Naše čitateljice fotografirale su glisere kako jure na par metara od obale i mjesta za kupanje. Glisirati je dozvoljeno na udaljenosti od 300 m

Tragedija u Vodicama, kada je gliser naletio na dva dječaka, trebala je biti opomena i kupačima i vozačima brodova.
No neki još zanemaruju velike kazne i pravila ponašanja na morskoj pučini. Nekoliko dana nakon tragedije u Vodicama su se brodice u ponedjeljak provozale kraj gradske plaže. Ovoga puta u moru nije bilo puno kupača jer je puhala jaka bura. Naši čitatelji u Zadru su fotografirali gliser koji je jurio kraj kupača u moru.
- Ljudi skaču u more sa stijena, a on je projurio tek 50-ak metara od plaže. Prednji dio glisera se digao u zrak od brzine kojom se vozio - rekla je V.V. koja je nesavjesnog vozača glisera fotografirala proteklog vikenda u Zadru.
U Zambratiji nedaleko od Umaga nekoliko plovila glisiralo je tek par metara od plutača kojima je ograđeno mjesto za kupače.
- Mislim da su plutače od plaže udaljene tek 70 metara. Gliser je nekoliko puta projurio u blizini kupača i surfera - kaže M.P. Zakonom je glisiranje dozvoljeno tek na udaljenosti od 300 metara od obale.

Komentiraj, znaš da želiš!