Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vozači oprez! Kamene gromade padaju na ceste po Dalmaciji

None Foto: Dalmacija danas 4

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu, upozoravaju i danas iz Hrvatskog autokluba

Nakon što je obilna kiša u nedjelju pogodila Dalmaciju i potopila neke prometnice, na Jadranskoj magistrali kod Makarske na cestu se odronio veliki komad stijene. Odroni su se dogodili na području koje je prošle godine izgorjelo u velikom šumskom požaru.

Pogledajte video

Kiše su izazvale bujice i odrone na cesti između Žrnovnice i Gornjeg Sitnog.

Čini se da je najgore stanje na poznatim okukama iznad Donjeg Sitnog gdje su bujice i blato prekrili dobar dio kolnika, a jadna oveća kamena gromada pala je na kolnik i potpuno onemogućila promet jednom prometnom trakom.

Foto: Dalmacija danas

- Kamena gromada pala je nekoliko sekundi prije nego smo prošli automobilom. Sva sreća da nitko nije stradao! - rekao je jedan čitatelj za portal Dalmacija danas.

HAK i danas upozorava vozače na skliske ceste i moguće odrone:

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena. Vozači mopeda i motocikala tijekom cijele godine moraju voziti s upaljenim svjetlima.

Tema: Hrvatska

Komentari (5)
  • lako za kamenje, iz svakog grma ,,ispadaju,, djelatnici policije i za svoj đep utjeruju kazne...mene več probali x puta ali jim više nedam....

    8. 10. 2018,   11:32
  • Balvan (gromada)revolucija

    8. 10. 2018,   11:58
  • Rekao je jedan znanstvenik,sva brda ce skliznuti,pitanje je vremena...

    8. 10. 2018,   11:49