Obavijesti

News

Komentari 52

Vozači, oprezno u prometu: Na cestama će se stvoriti poledica

Vozači, oprezno u prometu: Na cestama će se stvoriti poledica
24

Na kopnu umjereno i pretežno oblačno, a slabih oborina na granici kiše i snijega bit će još mjestimice, pri čemu se one mogu i smrzavati u dodiru s hladnom podlogom

VIDEO

Jako zahlađenje i orkanski udari bure na samom početku tjedna rezultat su pritjecanja vrlo hladnog zraka sa sjevera kontinenta. Tako je veljača prevrtljača još jednom opravdala svoj epitet -  još prije nekoliko dana temperature su u Dalmaciji bile iznad 15°C, a danas minuse ili „nulu“ bilježimo čak uz obalu i na otocima, javlja Crometeo.

Bura je rastjerala oblake, što će biti uvod u tjedan koji nam donosi znatno više sunca od brojnih prije njega. Tek krajem tjedna ponovno bi moglo biti promjenjivije, ali sljedeća jaka promjena vremena nije na vidiku. 

Marko Lukunić/PIXSELL

Oprez: Moguća poledica

Tjedan će početi zimski, no temperature zraka brzo će se vratiti u normalu, osobito popodnevne.

 Na Jadranu će u utorak biti pretežno sunčano ponegdje uz umjerenu naoblaku. Na kopnu umjereno i pretežno oblačno, a slabih oborina na granici kiše i snijega bit će još mjestimice, uglavnom prijepodne, pri čemu se one mogu i smrzavati u dodiru s hladnom podlogom i stvarati poledicu.Građanima se savjetuje da koriste gradski prijevoz, a ako na posao kreću automobilom neka voze oprezno.

Puhat će slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorju sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na Jadranu između -2 i 4. Najviša dnevna od 0 do 5, na Jadranu između 8 i 13°C.

Nikola Cutuk/PIXSELL

Ostale dane pretežno vedro

U srijedu nas očekuje pretežno vedro vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -2 do 2°C, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature od 10 do 14°C, ponegdje u Zagori malo niže.

Pretežno sunčano bit će u četvrtak. Navečer može biti promjenjive naoblake, a na otvorenom moru može pasti i malo kiše. Ujutro slaba do umjerena bura, danju će na moru okrenuti na slab levant i jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -3 do 2°C, uz obalu i na otocima od 2 do 7°C. Najviše dnevne temperature od 9 do 13°C, ponegdje u Zagori malo niže.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će tijekom petka. U većini predjela bit će suho, ali je na moru i samo ponegdje uz obalu, većinom srednjeg Jadrana, moguća prolazna i slaba kiša. Puhat će većinom slab levant i jugo, na moru ponegdje umjereno jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -2 do 2°C, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature većinom od 10 do 14°C.

Orkanska bura odnijela fasadu sa zgrade

Orkanska bura koja danas puše na Jadranu stvara probleme u podvelebitskom kraju, na splitskom području, Makarskom primorju, ali i u Dubrovniku. 

U Dubrovniku mjestimice puše i do 90 čvorova (166 km/h) pa je za promet  zatvoren Most doktora Franje Tuđmana, a srušeno je i nekoliko stabala.

U Splitu su udari bure i sjevernog vjetra od 155 km/h. To su najjači orkanski udari u posljednjih 10 godina. Zahvatili su Split i okolicu, prekinuvši trajektne i katamaranske veze s otocima, a bilo je i više intervencija vatrogasaca zbog stabala koja je čupala bura. Oštećeno je nekoliko osobnih automobila.

Orkanski udar vjetra odlomio je i dio fasade sa zgrade u Splitu, javlja HRT. Dogodilo se to nakon 13 sati i, srećom, nema ozlijeđenih.

Ivo Čagalj/Pixsell



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1