Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vozači zapeli u Lici: Stoje već 5 dana, snijeg još neće prestati

None Foto: Goran Kovacic/PIXSELL 13

Zimski se uvjeti nastavljaju diljem kopnenog područja, posebice u istočnim i još više gorskim krajevima, gdje mjestimice ima i više od pola metra snijega, javlja meteorolog Zoran Vakula

Već tri dana i tri noći snijeg pada u Lici. Zbog velike količine stvorio je i probleme u prometu. U Gračacu nema nastave jer je grad zatrpan, a djeca iz okolnih sela vjerojatno ni u četvrtak neće ići na nastavu. 

Vozači blizu Gračaca stoje već nekoliko dana. 

- Ja stojim ovdje već pet dana. Pet dana! Od subote. Ne može se nikamo, strašno - rekao je Anatolij iz Ukrajine za Vijesti.hr. 

U snijegu su zapeli i njegovi kolege iz Hrvatske. 

- Putujem iz Sinja već dva dana, za Slavoniju, za Đakovo. Sve što imam mi je potrebno, tu blizu je dućan, a posudim vozilo ovdje u restoranu - rekao je Ivan Tenžera iz Sinja kojemu je obližnji restoran postao drugi dom zadnjih par dana. 

- Dosta je snijega palo na području Gračaca, što je neuobičajeno, inače u sjevernom dijelu Like puno više padne - kazao je Stjepan Knežević, nadcestar Cesta Zadarske županije iz Gračaca. 

Vakula: Snijeg se nastavlja na kopnu, bit će ga i na sjevernom Jadranu 

Snijeg idućih dana neće prestati, najavio je meteorolog HRT-a Zoran Vakula. 

Zimski se uvjeti nastavljaju diljem kopnenog područja, posebice u istočnim i još više gorskim krajevima, gdje mjestimice ima i više od pola metra snijega, a i ponegdje na sjevernom Jadranu, gdje će osim pahulja ponovno biti i većinom jake, gdjegod i olujne bure, podno Velebita od petka do subote ujutro vjerojatno i s orkanskim udarima, piše Vakula

Za razliku od prošlih dana, potkraj četvrtka će jaka bura zapuhati i na jugu Hrvatske.

No, već u nedjelju bi nevolje na većem dijelu Jadrana moglo biti zbog često jakog juga i gdjegod obilne kiše, koja bi nakon nekoliko snježnih dana mogla padati i mjestimice u kopnenom području. Osim nje, problema će vjerojatno biti i zbog ponegdje prilično niske temperature tijekom djelomice sunčanog vikenda, a i zbog novog snijega početkom novoga tjedna.

Tema: Hrvatska

Komentari (2)
  • eh nekad je bilo u gracacu kurv. za kamiondzije koliko hoces!

    23. 1. 2019,   21:38