Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vozačica busa koja je dirnula svijet: 'Nisu mi ni zahvalili...'

None Foto:

Vozačica autobusa iz Prokuplja djevojčicu je spasila i do dolaska svih hitnih službi ugrijala 22. prosinca, a video njene reakcije tek je jučer počeo obilaziti svijet

Svi američki i brojni svjetski mediji u petak su pisali o Ireni Ivić, Srpkinji koja u Milwaukeeju vozi autobus i koja je od smrzavanja spasila djevojčicu.

Snimka Irenine brze reakcije na prizor djevojčice koji nogostupom tumara u vrlo malo odjeće unatoč prosinačkoj hladnoći, razgalila je srca milijuna Amerikanaca i ljudi diljem svijeta, o čemu smo i pisali

POGLEDAJTE VIDEO:

Vozačica autobusa iz Prokuplja djevojčicu je spasila i do dolaska svih hitnih službi ugrijala 22. prosinca, a video njene reakcije tek je jučer počeo obilaziti svijet. 

U susjednoj Srbiji vrlo su ponosni na sada svjetski poznatu vozačicu autobusa, a Blic je s njom napravio i veliki intervju

- To je bilo jutro, vozila sam i na drugoj strani ulice vidjela malo dijete kako trči. Odmah sam zaustavila autobus. Znate, u blizini tog mjesta je i autoput. Morala sam zaustaviti vozilo. Moj cilj je bio samo da zgrabim dijete i da ga sklonim, prisjetila se tog hladnog prosinačkog dana Irena Ivić. 

- Znate, pogodilo me je, baš sam se zbunila. Jedna putnica je prišla i dala mi jaknu. Imala sam svoju, bila mi je na sjedištu, ali vjerujte uopće se nisam sjetila, dodajući da se djevojčica ubrzo smirila kada ju je uvila i smjestila u krilo pa je samo stavila prst u usta i zaspala.

- Nisam vjerovala da netko može pustiti dijete na ulicu i da ne zna gdje je. Nisam mogla vjerovati da se takve stvari događaju. Nisam saznala što se dogodilo i kako je dijete završilo samo na ulici, a oni mi nisu ni zahvalili, priznala je vozačica Irena. 

- Nisam očekivala ovakve reakcije. Jesam da mi možda nadređeni nešto kaže ili da me pohvali, ali da cijeli svijet priča o ovome, nikako. Pričala sam s brojnim medijima, svi me zovu. Znate, toliko sam se umorila da danas zbog toga i poziva nisam mogla ni otići na posao, zaključila je skromno Irena koja inače u SAD-u živi od 2006. godine. 

Komentari (66)
  • Ovako prikazano izgleda kao da je sto automobila prošlo i niti jedan nije htio pomoći djetetu. Radi se samo o tome da je prva normalna osoba, ova vozačica, učinila ono što bi svatko normalan učinio. 'Bem ti uistinu su takva vremena da se i na ovakve poteze čudimo.

    12. 1. 2019,   12:04
  • Svaka čast ,i ja sam prije 2 godine kod Gračaca spasio dječaka od godinu i pol stajao je u krznenih bundici na sred ceste iz daljeg si mislio da je janje na cesti,i nisam se hvalio nikome ni snimao,

    12. 1. 2019,   10:58
  • nisu se zahvalili jer s boje da ce im uzeti dijete jer ga nisu pazili kako spada a to bi i trebali uciniti

    12. 1. 2019,   11:37