Obavijesti

News

Komentari 34

Vozi Miško: Zadržao originalni izgled i dodao još nešto za gušt

Vozi Miško: Zadržao originalni izgled i dodao još nešto za gušt
6

Slavonac Ivan ponosan je na svoj bus koji može postići brzinu do 70 kilometara na sat i ima mjenjač s deset brzina. Ivan je veliki je zaljubljenik u oldtimere, posebice one Fordove

VIDEO

Ivan Bagarić (67), umirovljeni stomatolog iz Nove Gradiške, veliki je zaljubljenik u oldtimere, posebice one Fordove.

Odnedavno je u njegovu posjedu mali autobus oznake F-4, s osam putničkih sjedala, proizveden 1948. godine, koji je cijeli svoj “vozni vijek” služio prijevozu školske djece.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:48

- Morao sam mu dati ime pa sam se odlučio za Miško. Tako se zvao vozač autobusa u kultnom filmu ‘Ko to tamo peva’ - rekao je Bagarić dodavši da je autobus u jako lošem stanju kupio u Minnesoti. Bio je hrđav i izbušen od puščanih zrna kao da je nekome služio za vježbe gađanja. Nekoliko rupa s unutarnje strane autobusa, iznad vjetrobranskog stakla, Bagarić je namjerno ostavio. Autobus je iz SAD-a prije dvije i pol godine u Hrvatsku stigao brodom i tada je Bagarić na njemu počeo mukotrpno raditi.

- Dijelovi koje nisam mogao kupiti u inozemstvu su istovjetno originalu izrađeni u Novoj Gradiški. Moji prijatelji, inače članovi old time kluba Classic 99, pomogli su mi u popravku autobusa - pojašnjava Bagarić dodajući kako je najteže bilo obnoviti lim kojeg ima jako puno i u koji su ugradili stotine zakovica. Unutrašnjost su malo preuredili kako bi dobili više mjesta pa su originalna sjedala sad postavljena po strani kako bi u sredinu mogao stati stol za kojim sjede Bagarićevi prijatelji kad putuju na oldtimer susrete. U autobus je dodao i hladnjak u kojem drži pića za osvježenje, vrhunski Hi-Fi sustav jer s prijateljima voli uživati u dobroj glazbi, te prostor za hranu i druge stvari. U autobusu je i slot mašina, popularno zvana jednoruki Jack, koja je došla zajedno s busom, ali ne radi, nego služi kao ukras.

- Na strop sam kao ukrase stavio i fotografije svih mojih oldtimera i oldtimerskih susreta - dodaje Bagarić kojemu, kako kaže, nije bitno da ima oldtimer, nego ga veseli njegova obnova.

- Kad počnem s rekonstrukcijom, onda radim danju i noću. Razmišljam što ću i kako napraviti, a nakon što je posao završen, u meni se javlja nova praznina i želja za novim projektom - rekao je.

Autobus Miško je dvaput bio na oldtimer susretima, lani u Novoj Gradiški i Garešnici.

- Izazvao je veliko zanimanje posjetitelja, posebice djece koja su kroz njega, dok je bio parkiran, prolazila kao na traci - prisjetio se Bagarić.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa