Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vozio auto 170 km/h dok mu je kobra plazila po nozi

None Foto: 24sata

Južnoafrički par vozio se 170 km u društvu zmije otrovnice koja je neopaženo ušla u njihovo vozilo dok su boravili u nacionalnom parku "Kruger"...

Gordon Parratt (69) i njegova supruga Ilda (65) bili su u obilasku nacionalnog parka Kruger u Južnoafričkoj Republici. Sjeli su u auto i krenuli kući. Gordon je u vožnji, pri brzini od 170 km/h, osjetio da ga nešto dodiruje po nozi.
- Pomislio sam da je to neki insekt, ali se ispostavilo da je riječ o otrovnoj kobri dugačkoj 85 centimetara - ispričao je Parratt, koji je nastavio voziti do prvog ugibališta. Pobjegli su iz automobila i pomoću baterije potražili zmiju. Nisu je uspjeli naći.
- Moja supruga je htjela ostaviti auto, ali ja sam to odbio jer znam da bi ga netko ukrao - objasnio je Gordon. Par je nastavio put prema Petoriji, no zmija je opet počela plaziti po vozačevim nogama.
- Cesta je bila vrlo prometna i nisam više mogao stati. Nastavio sam voziti do najbližeg mjesta udaljenog oko 15 kilometara. Kobra mi se polako penjala po nozi. Samo sam se molio da me ne ugrize - rekao je Gordon i dodao da su uskoro naišli na čuvare ptica koji su ih uputili na stručnjaka za zmije Heina Geldenhuysa (49).
- To je vrlo opasna životinja koja može postati agresivna. Bio sam iznenađen kako je starac ostao tako miran. Zaista je imao sreće. Mora da ima anđela čuvara - rekao je Geldenhuys.

Komentari (2)
  • 170 km/h????? pa nebi mi to puno značilo da mi kobra gmiže po nozi...iskočio bih kroz zatvoren prozor i na toj brzini :-) uopće ih se ne bojim :-)

    5. 3. 2009,   13:58
  • MMM MMM NE NEBI UTEKA IZ AUTA NEBI ! a sad ga treba zatvoriti jer je doveo život žene u opasnost iz koristoljublja da mu neko ne ukrade auto .Debil

    5. 3. 2009,   14:50