Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vozio bez ruku i bez pameti: 'Neka gone one koji pljačkaju'

Zdravko Seidl (62) iz Bukovlja kraj Slavonskog Broda je 22. travnja vozio motocikl bez ruku i zaštitne kacige i bježao policiji. Kaže da je bio jako ljut jer mu je netko ukrao kacigu

Foto: Boris Gajdukov/24sata

Da, vozio sam motocikl bez ruku i zaštitne kacige te bježao policiji i učinit ću to opet, iskreno nam je rekao Zdravko Seidl (62) iz Bukovlja kraj Slavonskog Broda.

On je brodskim policajcima glavobolju zadao 22. travnja ove godine, kad su ga bezuspješno pokušavali zaustaviti. Jurili su za njim od Gornjih Andrijevaca do Slavonskog Broda. Zbog toga je “zaradio” 12 prekršajnih prijava, a prijeti mu i zatvor. Međutim, njega to uopće ne brine. 

Foto: Čitatelj

- Bio sam jako ljut i naravno da na mahanje policajaca nisam htio stati. Bio sam nekoliko dana u svojoj kući u Lovčiću, odradio tamo neke poslove, malo jeo, popio deci rakije, pa krenuo natrag kući u Bukovlje. Nekoliko dana prije kupio sam kacigu za 200 eura i kad sam vidio da mi ju je netko ukrao, pobjesnio sam - tvrdi Zdravko.

Prvi policajac pokušao ga je zaustaviti u Gornjim Andrijevcima, ali Zdravko se nije dao smesti. Više od 25 kilometara, vidno alkoholiziran, jurio je na neregistriranom motociklu bez ruku i kacige na glavi. Pritom je i psovao policajce.

Ljutnja ga je, kaže, držala sve do Slavonskog Broda i Bukovlja. 

- Vidio sam policajca kako stoji s lijeve strane i maše. Vozio sam 50 kilometara na sat i njegovo mahanje sam zaobišao, dignuo ruke u znak te nastavio dalje. Ganjali su me sve do Slavonskog Broda, postavljali zapreke svojim vozilima, ali me nisu zaustavili - prepričava dalje Zdravko Seidl zvani Zadro. 

U suludoj i opasnoj vožnji te nizu prometnih prekršaja uhvatile su ga i kamere vozača koji nisu mogli vjerovati što vide.

 Zdravko tvrdi da bi istu stvar ponovio jer u 30-godišnjem vozačkom 'stažu' nikad nikoga nije ugrozio na cesti. 

- Motocikl ću prepisati na unuka i opet ću ga voziti, a u policiji neka rade što im je volja. Ljut sam na njih jer su mi lopovi više puta provalili u kuću u Lovčiću. Nikad ništa nisu riješili, ne samo kad je riječ o provalama u moju kuću, nego i 15 drugih krađa u ulici u kojoj živim. I što bih im ja sad trebao stati kad god zamahnu palicom - ljutito će Zdravko, inače 80-postotni vojni invalid.

Ovo mu nije prvi prekršaj u prometu. U njegovoj ladici prašinu skuplja nekoliko kazni zbog prometnih prekršaja. Kaže da ih ne namjerava platiti. Vozi i bez dozvole koju su mu u policiji zadržali prije tri godine.

- Žalit ću se, neka me i zatvore, ali kad izađem, policajcima opet neću stati. Neka gone one koji pljačkaju - zaključio je na kraju Zdravko Seidl.

Foto: Boris Gajdukov/24sata

Komentari (191)
  • Naravno, zašto bi ti uopće stao policajcu, kad si ti 80-postotni RVI, a poznato je da za vas zakoni ove države uglavnom ne trebaju važiti (promet, javni red i mir....), kad su u pitanju vaše obveze, nego samo kada tražite prava, poput "mizernih" mirovinica od 10-ak tisuća kuna i ostalog. Nego, daj registriraj tu pilu od mopeda, ako te pokupim gdje na cesti da se mogu naplatiti bar od osiguranja....

    4. 5. 2016,   15:08
  • 200€ dao za kacigu,a scuter ne vrijedi više od 100€....priče za malu djecu.

    4. 5. 2016,   15:21
  • To što netko plačka nije opravdanje za ovakvo ponašanje vole. Mogao si neko dijete zgaziti. Em si pijan em si glup.

    4. 5. 2016,   15:21