Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vozio pijan i bez vozačke: Po hitnom postupku ide u zatvor

Neslužbeno doznajemo da je 23-godišnjak policiji otprije poznat po istim i sličnim prekršajnim djelima i pravomoćnim presudama sa tim u vezi

U Novoj Gradiški u ponedjeljak oko 20 sati policajci su tijekom nadzora prometa zaustavili Daewoo novogradiških registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnji vozač. Alkotestom su policajci vozaču izmjerili 2,7 promila, a utvrdili su i da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita. 

- Nesavjesni vozač je u policijskoj postaji zadržan do otriježnjenja i prekršajno prijavljen Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, sa tim u vezi  23-godišnjak je uz optužni prijedlog u utorak predan u Općinski sud, Stalna služba u Novoj Gradiški, i nad njim je odmah proveden žurni prekršajni postupak. Vozaču je određena kazna zatvora od 60 dana i odmah je sproveden u zatvor u Požegi - priopćio je za 24sata policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske Krešimir Šimić.

Neslužbeno doznajemo da je 23-godišnjak policiji otprije poznat po istim i sličnim prekršajnim djelima i pravomoćnim presudama sa tim u vezi.

Komentari (7)
  • za pijanstvo i treba zatvor pogotovo ako je ponovio djelo ali nije mi jasno zašto spominju da nema vozačku,zar ju je potrebno imati u HR.

    17. 7. 2019,   14:15
  • ova presuda nije u redu,neko dan čitam da su tamo nekoj gabiki oprostili što nije imala važeću dozvolu za upravljnje motornim vozilom iako je nanijela teške tjelesne povrede djetetu i to na pješačkom prijelazu...oslobodite i ovog mladića - barem nikog nije zgazio..

    17. 7. 2019,   19:17
  • Duboko vjerujem da će ga državno odvjetništvo odmah osloboditi prekršajne odgovornosti , jer kako sam čula Žalčevu su oslobodili i krivične iako je nanijela teške tjelesne povrede djetetu i to na pješačkom prijelazu. Nismo doduše Engleska ali zašto i ovdje ne uvesti presedan oko vozačke a i počinjenja ostalih kaznenih djela u vožnji.

    17. 7. 2019,   19:01