Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vozio s 1,9 promila: Mladić je dobio kaznu od 13.500 kuna

On je osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se neprilagođenom brzinom izazvao prometnu nesreće s materijalnom štetom. Vozač nije bio vezan te je u nesreći lakše ozlijeđen

Zbog raznih prekršaja u prometu djelatnici PU dubrovačko-neretvanske su tijekom prošlog tjedna ispisali 1092 kazne od čega je njih 743 sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja. Kako izvještavaju iz policije, rekorder u brzini uhvaćen je 15. rujna na autocesti. Zaustavljen je kod Ploča, a riječ je 43-godišnjem državljaninu Mađarske koji je automobilom marke "McLaren" u pravcu Splita vozio brzinom od 216 kilometara na sat iako je ograničenje 130 km/h.

Zbog počinjenog prometnog prekršaja policija ga je kaznila iznosom od pet tisuća kuna i zaštitnom mjerom zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području RH u trajanju od jednog mjeseca.

Na Korčuli je pak u nedjelju 15. rujna ispisana najveća novčana kazna, i to 13.500 kuna. Riječ je o 20-godišnjaku kojemu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,90 g/kg.

On je osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se neprilagođenom brzinom izazvao prometnu nesreće s materijalnom štetom. Vozač nije bio vezan te je u nesreći lakše ozlijeđen. Liječnička pomoć pružena mu je na hitnom prijemu u Korčuli.

Osim navedenih, policajci PU dubrovačko neretvanske kaznilo je još 57 osoba zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, njih 19 zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, dok je njih 12 sankcionirano je zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Izrečeno je i 59 mjera zbog nepropisnog pretjecanja i 56 kazni zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Komentari (21)
  • Mog kolegu zaustavili i kaže momak jesili voljan da te alkotestiramo-kaže on može al poslije Vas-A zašto!???Pa zato što sam Vas sad vidio kako ločete u jednom lokalu-ok Vozi!!!

    16. 9. 2019,   13:13
  • A poznati zagorski carinik koji je u noci sa subotu na nedjelju, pretproslog vikenda razbio u sudaru dva parkirana auta i napuhao 2,20 nije sankcioniran? Čisto pitam iz znatiželje.

    16. 9. 2019,   13:16
  • Volim piti , volim piti i voziti , takvog me majka rodi takav ću i kaznu platiti . Ajd živjeli !

    16. 9. 2019,   13:28