Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Miljević: Čim sleti u Hrvatsku, Todorić će morati u Remetinec

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Trebali bi ga izručiti u idućih deset dana, što se može produljiti za još 10, u slučaju opravdanih razloga. Odmah će ga prebaciti u Remetinec, a potom i pred suca istrage koji će odlučiti ima li razloga za pritvor

Visoki sud u Londonu donio je danas poslijepodne konačnu odluku o pravu na žalbu osnivača Agrokora Ivice Todorića na odluku o njegovu izručenju Hrvatskoj. Žalbu su mu odbili tako da je Todorić vraća kući. Slijedi dogovor ministarstava pravosuđa Velike Britanije i Hrvatske o mjestu, načinu i vremenu izručenja.

Trebali bi ga izručiti u idućih deset dana, a u slučaju opravdanih razloga, primjerice zdravstvenih problema li sigurnosnih razloga, taj rok može se produljiti za još deset dana.

Zagreb: Sabor nastavio 8. sjednicu raspravom o doplatku za djecu PETROV O IZRUČENJU: Todorić će sada napokon moći otvoriti svoju 'crnu bilježnicu'

- Nakon što dođe u Hrvatsku, Todorića će odvesti u Remetinec jer mu je određen istražni zatvor kako ne bi mogao utjecati na svjedoke - pojasnio nam je odvjetnik Damir Primorac.

To je potvrdio i odvjetnik Veljko Miljević koji je rekao u razgovoru za 24sata kako bi Todorić mogao već isti dan biti doveden pred suca istrage, ovisno o tome kad ga dovedu u Hrvatsku. Miljević kaže da bi to moglo biti isti ili drugi dan, a da će sudac istrage tada utvrditi postoje li razlozi da se Todorića i dalje zadrži u zatvoru. On misli kako su ti razlozi u međuvremenu otpali.

Postupak je gotov i nema žalbi

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je za RTL kako je ovime postupak završen i da će izručenje biti jako brzo te da nije važno hoće li to biti za pet ili deset dana. 

ODBILI MU ŽALBU Todorićeva odvjetnica Blair: "Slučaj se vraća u Hrvatsku"

- Važno je da će biti na raspolaganju našim tijelima - rekao je Bošnjaković koji je dodao kako je sada sve samo na tehničkom dogovoru između britanskog i našeg MUP-a. Dodao je kako odmah nakon izručenja Todorić ide u Remetinec.

POGLEDAJTE VIDEO:

Može pobjeći u Koreju, Mikroneziju ili Kiribate

Ako nekim čudom odluči pobjeći iz Velike Britanije prije nego što ga izruče Hrvatskoj, Todorić bi mogao ostati na slobodi samo ako se uspije dokopati jedne od šest priznatih država na svijetu koje nisu članice Interpola. To su Sjeverna Koreja, Mikronezija te četiri manje oceanske države - Kiribati, Palau, Tuvalu i Vanuatu. Ostalih 190 država dužno je postupiti prema crvenoj Interpolovoj tjeralici koju su za njim raspisale hrvatske institucije.

Komentari (104)
  • A kad će u Remetinac Borg grupica koja je očeripala kokoš??!!

    25. 10. 2018,   19:18
  • Mi komentatori umrit ćemo a suđenje neće biti okončano.

    25. 10. 2018,   19:50
  • Tako mu i treba kad BiH nije za njegov životni stil... Jel nije bolje da se krevelji po Međugorju nego što se kreveljio po Londonu....

    25. 10. 2018,   19:43