Obavijesti

News

Komentari 46

Vraćaju se hladnoća, kiša i jaka bura, a ponegdje će biti i mraza

Vraćaju se hladnoća, kiša i jaka bura, a ponegdje će biti i mraza
1

Najviša dnevna temperatura zraka bit će u padu, manje u petak, a znatnije u mnogim krajevima za vikend, pa će poslijepodneva u nedjelju i ponedjeljak ponegdje na kopnu biti hladna

VIDEO

Četvrtak je bio posljednji ovotjedni topli i sunčani dan diljem Hrvatske. Od petka do ponedjeljka bit će oblačnije i vjetrovitije, uz povremenu kišu, često i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i obilniji, prognoziraju HRT-ovi meteorolozi.

U gorju će, osobito višem, u nedjelju i ponedjeljak mjestimice padati i snijeg. Od utorka ponovno stabilnije, većinom suho i barem djelomice sunčano, ali ne zadugo.

U petak će jačati jugozapadnjak, na Jadranu sve češće i jugo, koje će od subote gdjekad biti i jako, možda čak i olujno, a u nedjelju će na sjevernom dijelu zapuhati još jača bura, s kojoj će biti poteškoća u prometu, osobito podno Velebita. Početkom novoga tjedna većinom bura i tramontana, ali uz slabljenje.

pljusak

Jutra sve hladnija

Jutra će do subote biti toplija nego u četvrtak, zatim hladnija. U utorak na kopnu postoji mogućnost mjestimična slaba mraza pri tlu.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će u padu, manje u petak, a znatnije u mnogim krajevima za vikend, pa će poslijepodneva u nedjelju i ponedjeljak ponegdje na kopnu biti hladna kao malo kada u te dane svibnja. Od utorka pak ponovno toplije....

U iduća tri dana na kopnu još oblačnije i kišovitije, tijekom vikenda i uz izraženiju oborinu, a u subotu i uz veću vjerojatnost grmljavine. Uz zahladnjenje u nedjelju i ponedjeljak u gorju će biti i susnježice i snijega, osobito u višim predjelima. U nedjelju će zapuhati većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u istočnim krajevima sjeverozapadni. Temperatura će biti u padu, osobito u središnjim i gorskim predjelima. U utorak i srijedu sunčanije i danju toplije, ali uz relativno hladna jutra.

Stabilnije tek od utorka

I na Jadranu hladnije, posebice na sjevernom dijelu, te će do ponedjeljka biti promjenljivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova i grmljavinom. Tijekom vikenda će biti i obilnije kiše. Umjereno i jako jugo, u nedjelju će na sjevernom Jadranu okrenuti na jaku do olujnu buru, a u ponedjeljak na sjeverni vjetar.

Od utorka sunčanije i toplije uz sjeverozapadnjak, a u četvrtak i jugo, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing., iz DHMZ-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!