Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Vraćanje vlaka su dogovorili Grabar Kitarović i V. Orban"

None Foto: Facebook/Kolinda Grabar Kitarović

Mađari su demantirali ministra Ostojića koji je rekao da je Viktor Orban stvarni nalogodavac vraćanja HŽ-ova vlaka, a Grabar Kitarović opisao kao "daroprimca"

Mađarska je potvrdila da su povrat vlaka u srijedu dogovorili mađarski premijer Viktor Orban i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, piše Večernji list.

- Na zahtjev predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, mađarska je vlada odlučila vratiti Hrvatskoj vlak koji je u Mađarsku bez najave stigao 18. rujna, a u njemu se nalazilo 1059 migranata i 36 policajaca - objavili su Mađari. Tako su demantirali ministra policije Ranka Ostojića koji je opisao u četvrtak mađarskog premijera Viktora Orbana kao stvarnog nalogodavca vraćanja HŽ-ova vlaka, iz čega po Ostojiću proizlazi da je Orban bio i nalogodavac zaplijene tog vlaka, dok je predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović opisao kao "daroprimca".

Milanović: Predsjednica je trebala s Orbanom razgovarati o slučaju INA-MOL

Premijer Zoran Milanović je rekao u četvrtak kao je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović s mađarskim premijerom Orbanom trebala razgovarati o "vraćanju nekih dijelova INA-e, upravnih organa itd.". Podsjetio je da USKOK u slučaju INA-MOL nije mogao ispitati bivšeg predsjednika uprave MOL-a  Zoltana Hernadija, koji je optužen da je s 10 milijuna eura korumpirao bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera. 

- Tu bih ja htio više suradnje, mislim da je to važnije pitanje od vagona i željeznice - rekao je Milanović.


Komentari (208)
  • ovo je jos jedan u nizu poraza nesposobne vlade

    8. 10. 2015,   19:25
  • Isti slucaj je i svastika, sta je sa svastikom?

    8. 10. 2015,   18:30
  • trebati će njima kompozicija kada budu selili sebe i svoje uhljebe iz ministarstava, sabora i vlade!

    8. 10. 2015,   19:50