Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Vrag je došao po svoje': SDP na sjednici nije pričao o sebi

None Foto: Borna Filic/PIXSELL

Ovo je vrlo opasna situacija. Zabrinuti smo za neke kolege iz HDZ-a, jer mi kad imamo probleme to završava psovkom ili teškom riječi, a bojim se kad HDZ to radi da će to biti đinđizacija Hrvatske, rekao je Matić

SDP-ovci su se okupili na još jednoj sjednici Predsjedništva, ali na sastanku nisu našli rješenje za rasplitanje krize u stranci.

Uoči sjednice stigla je informacija da bi se na sjednici mogla otvoriti tema raspisivanja stranačkog referenduma na kojem bi se svi članovi izjasnili podržavaju li Davora Bernardića na mjestu predsjednika stranke. No, od toga nije bilo ništa, jer ovoga puta došlo je do presedana i nisu razgovarali sami o sebi. 

Zagreb: Sjednica PredsjedniÅ¡tva i Nacionalnog vijeća HDZ-a PLENKOVIĆ: "Brkić je demantirao optužbe, a treba vidjeti što kaže DORH"

- Mi bismo tako rado razgovarali o sebi, ali problemi koji tište Hrvatsku su prejaki i preteški. Mi moramo to ostaviti iza sebe. U pitanju je Hrvatska, nije u pitanju SDP. Stranka će naći načina da izađe iz problema, ali bez jakog SDP-a odosmo svi k vragu - ustvrdio je Predrag Matić nakon sjednice Predsjedništva SDP-a. 

Ustvrdio je kako je zlouporaba tajnih službi od '90-tih do danas je specijalitet HDZ-a. Podsjetio je kako su 90-tih te službe zloupotrebljavali kako bi diskreditirali političke protivnike, a sada su, kaže u SDP-u zabrinuti jer je "vrag došao po svoje". Matić je podsjetio kako će SDP u srijedu u Saboru inicirati osnivanje saborskog istražnog povjerenstva zbog zloupotrebi tajnih službi, a ne samo afere SMS. Očekuje podršku ostalih oporbenih kolega, ali i "poštenih ljudi u HDZ-u". 

ŠIROKE RUKE Mamić Vargi dao 500.000 kuna za kupnju i renoviranje kuće?

- Ovo je vrlo opasna situacija. Zabrinuti smo za neke kolege iz HDZ-a, jer mi kad imamo probleme to završava psovkom ili teškom riječi, a bojim se kad HDZ to radi da će to biti đinđizacija Hrvatske - ustvrdio je Matić. 
Na opasku da koristi teške riječi, Matić je uzvratio kako je razlika između limuna, škampa, noža i pištolja - mala. 

- Brinemo se, znate kad se radi o HDZ-u čovjek treba biti zabrinut. To je ekipa koja tako rješava svoje probleme - rekao je.  
Na pitanje čeka li drugog čovjeka HDZ-a sudbina Darka Milinovića, Matić je uzvratio kako su "to slatke brige HDZ-a". 
Boris Lalovac izvijestio je kako je jedna od tema bila izmjena poreznih zakona, a zaključeno je da SDP ide sa svojim prijedlogom jer je vladina porezna reforma nepravedna.

Komentari (36)
  • Sad ce Bero da nas spasi😁😁😁😁😁😁🤣🤣

    2. 10. 2018,   19:47
  • Jel to znači da su peđa grbin i ostali ustanici pali pred kupusarom berom na koljena? I što su sada bolji nego jučer? I koliko su sada manje slabiji od HDZ-a? Niš' se nije promijenilo. Niti su titići jači niti je HDZ slabiji. Oni šaka jada kao što su uvijek bili a mi nikad jači.

    2. 10. 2018,   19:15
  • Ajde konačno je valjda počeo raspad sistema. Da mi je dočekati dan kada će se raspasti i SDP i HDZ pa da prođe ova "demokracija" tako da konačno živimo normalno.

    3. 10. 2018,   06:56