Obavijesti

News

Komentari 117

Vrdoljak: Nijedan dužnosnik HNS-a neće biti u novoj Vladi

Vrdoljak: Nijedan dužnosnik HNS-a neće biti u novoj Vladi
1

Pratit ćemo što rade, što planiraju i kakve će reforme provoditi. Nemam veliko povjerenje u njihovu realizaciju, rekao je ministar Ivan Vrdojak u srijedu u Puli

VIDEO

HNS je na parlamentarnim izborima osvojio 100.000 preferencijalnih glasova. To je 10 mandata, a imamo ih 9. Za nikim se nikad nismo šlepali. Na svakim izborima, svaki naš mandat zarađen je glasovima HNS-a, naših birača, i zarađen je zahvaljujući jakoj organizaciji, poručio je potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva na odlasku Ivan Vrdoljak s konferencije u Puli održane u sklopu sastanka organizacijskog jačanja za Istarsku županiju. 

- Slično je i s anketama, nakon kojih se mnogi čude broju HNS-ovih mandata. Stvar je jednostavna – imamo stabilno biračko tijelo, kontinuitet ozbiljne politike i ne odajemo se populizmu. Nije ni prvi ni zadnji put da gledamo stranke koje dobivaju na račun populizma u kampanjama, a kasnije pokažu nesposobnost i neodgovornost - istaknuo je.

Osvrnuo se na pregovore MOST-a i Domoljubne koalicije ustvrdivši kako se proteklih tjedana nisu bavili apsolutno ničim, nego isključivo podjelom resora, a upitnom je ocijenio i razinu njihovog međusobnog povjerenja. 

- Kada netko ulazi u koaliciju s nekim i govori da želi Ministarstvo unutarnjih poslova kako bi zaustavio novog koalicijskog partnera u krađi, meni to jednostavno nije normalno. To ne odaje ni najmanje povjerenje u uspjeh funkcioniranja te vlade, a o reformama da i ne govorim. Sve njihove puste reforme, a svi smo mi za reforme, nestale su pred interesima podjele ministarstava i to tako da jedni druge kontroliraju - HDZ njih vjerojatno u populizmu, a oni HDZ u potencijalnoj krađi i korupciji kojoj je HDZ sklon - poručio je.

Ocijenio je kako je HNS u proteklom mandatu odradio težak posao u nimalo lakom položaju manjeg koalicijskog partnera u vrijeme globalne ekonomske krize te podsjetio kako je Vlada iza sebe ostavila zemlju koja je izašla iz recesije, zemlju sa snažnim rastom BDP-a, u kojoj je uveden red, sređeno stanje u prostoru, donesena industrijska strategija, restrukturirana brodograđevna industrija i tvrtke u državnom vlasništvu.

Stao je na kraj i medijskim nagađanjima, jasno poručivši da HNS ide u oporbu. 

- Nijedan dužnosnik HNS-a neće biti u Vladi. Pratit ćemo što rade, što planiraju i kakve će reforme provoditi. Nemam veliko povjerenje u njihovu realizaciju. Bit ćemo dosljedni i bit ćemo oslonac svim onim građanima koji traže građansku Hrvatsku i žele dosljednu i poštenu politiku. Svrha našeg postojanja je da postoji stranka koja će biti odana istini, i kada boli i kada nam ide u korist. Očito da danas ima najmanje 100.000 građana koji to cijene i poštuju. I ako ništa drugo, zbog svoje stranke i zbog tih glasača ne smijemo se nikada odati jeftinom populizmu koji je kroz pojavu MOST-a kao opcije eklatantni primjer nedosljednosti u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21