Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vrdoljak o HEP-u: Mislim da je to konkurentna i realna cijena

None Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Ministar Vrdoljak komentirao je kako se cijena do 1. srpnja nije mogla korigirati te da o tržištu ovisi koliko će se cijena mijenjati ubuduće. Pozdravio je odluku HEP-a

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak je komentirao najavu smanjenja cijena električne energije. 

- Pozdravljam prijedlog. Mislim da je to konkurentna i realna cijena, snižavanje cijene je nešto što otvoreno tržište električne energije može omogućiti - rekao je Vrdoljak za Media servis

Kazao je i da se cijena do 1. srpnja nije mogla korigirati te da o tržištu ovisi koliko će se cijena mijenjati ubuduće.

Vrdoljak je komentirao i dosadašnje ponude njemačke i slovenske tvrtke. Kaže kako oni koji ulaze na tržište to rade kako bi zaposjeli dio i onda ga vjerojatno sveli na razinu koju imaju u svojim zemljama. Istaknuo je da je cijena struje viša i u Sloveniji i Njemačkoj.

Podsjetimo, HEP je u ponedjeljak podnio HERA-i zahtjev za smanjenje cijene električne energije za šest do sedam posto.

Komentari (46)
  • Kad će netko odgovarati za dosadašnja poskupljenja. Do sada im nije padalo napamet spustiti cijenu nego su uvijek cvilili kako je i ovo što plaćamo malo, a sad odjednom može i niže. Znači do sada su nas doslovno haračili jer su imali monopol, a pošto je to državna firma znači da nas je država legalno derala. Sad su odjednom postali obazrivi i prema građanima i spuštaju cijene. Neka ih sve redom bude sramota.

    9. 7. 2013,   10:57
  • ne tako davno, ministar je odobrio poskupljenje jer jednostavno nije moglo drugačije? Otkud sad tako jednostavno može jeftinije? Tko tu koga?

    9. 7. 2013,   11:13
  • Kad je takav ministar na vlasti zamislite kakvi su ostali

    9. 7. 2013,   11:25