Obavijesti

News

Komentari 29

Vrdoljak: Ozbiljno smo shvatili ovo izvješće Europske komisije

Vrdoljak: Ozbiljno smo shvatili ovo izvješće Europske komisije
1

Osim rasprave o izvješću, stranačko vodstvo okupilo se i da raspravi o usvajanjima novih stranačkih aktivnosti u nadolazećem razdoblju, u koje se ubrajaju i brojni okrugli stolovi i pokretanje nove inicijative

VIDEO

Ivan Vrdoljak poručio je kako je glavni razlog okupljanja stranačkog vodstva u Tuhelju izvješće Europske komisije koje je HNS shvatio vrlo ozbiljno te usvajanje stranačkih aktivnosti u nadolazećem razdoblju. 

- Prijepodne smo proveli analizirajući izvješće i shvatili to kao konstruktivnu kritiku. U njoj vidimo i dosta pozitivnih makroekonomskih pokazatelja, vidimo čak i pozitivan osvrt na dio resora za koje je HNS odgovoran. Međutim, ono što je činjenica jest da se svi zajedno trebamo probuditi i ubrzati reformske procese. Naši članovi, birači i simpatizeri – razumiju našu odluku da se spriječi odlazak na treće izbore, ali nikada nam neće oprostiti izostanak rezultata ove Vlade. I zato će naš fokus biti poboljšanje rezultata u našim resorima, ali i aktivno i proaktivno ubrzanje reformskih procesa u ostalim resorima - poručio je predsjednik HNS-a Vrdoljak. 

Grbin: Građane zanima kada će Vlada početi raditi svoj posao?
Grbin: Građane zanima kada će Vlada početi raditi svoj posao?

Najavio je i tri stranačke aktivnosti koje su zaključak subotnjeg okupljanja u Tuhelju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prva je da idemo u 21 županiju u organiziranje okruglih stolova, gdje ćemo uključiti niz nestranačkih stručnjaka i gospodarstvenika, od kojih očekujem da nas educiraju, da nas upoznaju i upozore na svoje probleme i da predlože mjere koje bi mogli inicirati u Vladi RH. I sam sam radio u realnom sektoru i znam koliko je bitno imati sugovornika iz političkog sustava - istaknuo je Vrdoljak. 

- Druga aktivnost je aktivno osnivanje stručnih interesnih odbora, gdje će biti aktivirani svi stručni resursi HNS-a, a oni će uključivati važne teme iz područja ljudskih prava, gospodarstva, poreznih politika, kreativnih industrija, digitalnog društva i niza drugih - rekao je predsjednik HNS-a. 

Pa tko bi u Bruxellesu želio premijera najgore članice EU?
Pa tko bi u Bruxellesu želio premijera najgore članice EU?

- Treća dogovorena aktivnost jest pokretanje inicijative takozvanog „best practice sharinga“, kako bismo potaknuli javnu raspravu i iskoristili sve potencijale koje imamo u Hrvatskoj. Tako ćemo inicirati akciju da najbolji ministri, župani, gradonačelnici i načelnici općina krenu dijeliti svoja pozitivna iskustva i rezultate sa drugim dijelovima Hrvatske - rekao je Vrdoljak te dodao kako je cilj "omogućiti ljudima znanje, iskustvo i projektni pristup u svim onim temama, koji se možda u pojedinim dijelovima Hrvatske ne primjenjuju, ali su se već primijenili u onim gradovima, županijama i općinama kojima je na čelu Hrvatska narodna stranka."

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a