Obavijesti

News

Komentari 340

'Otići ću u Remetinec, molim da me smjeste sa Sanaderom'

'Otići ću u Remetinec, molim da me smjeste sa Sanaderom'
8

Na predizbornom skupu HDSSB-a Šišljagić je izašao na binu i okupljene informirao da je u javnost procurila pouzdana informacija da se Branimir mora ponovo pritvoriti

VIDEO

Branimir Glavaš ipak će ići u istražni zatvor u Remetinec , javlja Jutarnji list . Odlučilo je tako vijeće Vrhovnog suda RH usvojivši žalbu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva na odluku nižeg suda koji je smatrao da nema razloga da se Glavašu ponovno odredi istražni zatvor.

Pokretanje videa...

24sata 02:53

Vrhovni sud svoju je odluku u srijedu dostavio Županijskom sudu u Zagrebu.

- S našeg suda je otpremljena odluka u predmetu Branimira Glavaša, ali dok ona ne bude otpremljena strankama, o njenom sadržaju ne mogu govoriti. Očekujem da bi to moglo biti sutra kada će Vrhovni sud objaviti presudu na svojim službenim stranicama - rekla je glasnogovornica Vrhovnog suda, sutkinja Sanja Katušić Jergović.

Podsjećamo, Ustavni sud 12. siječnja 2015. ukinuo je presudu Branimiru Glavašu u slučajevima "garaža" i "selotejp" u kojima je pravomoćno osuđen na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. i od Vrhovnog suda zatražio da ponovi postupak kojim je potvrdio osuđujuću presudu zagrebačkog Županijskog suda.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

Glavaš otišao na predizborni skup, nije dobio informaciju

Glavaš je na svom Facebook profilu napisao kako još nije upoznat s tom informacijom, a da ga je o svemu obavijestio novinar.

- O istom još nisam službeno obaviješten, a ukoliko je informacija točna očekujem dolazak policije svakog trenutka na vrata kako bi me priveli u Remetinečki zatvor, napisao je Glavaš.

Oko 18.50 sati Glavaš je napustio svoj stan na Preradovićevom šetalištu u Osijeku.

- Idem na predizborni skup HDSSB-a u Baranjsko Petrovo selo, možete mi se pridružiti. Ništa nas ne može omesti da pobijedimo - rekao je Glavaš i ušao u automobili Audi A6 kojim je upravljao njegov prijatelj i stranački kolega Ivan Drmić.

U Baranjsko Petrovo selo stigao je oko 19.20 sati gdje je dočekan s gromoglasnim pljeskom.

- Poginut ćete zbog mene, morali ste juriti 160 km/h da me stignete - poručio je nasmijani Glavaš novinarima izlazeći iz auta.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

Šišljagić potvrdio navode

U 19.25 sati Vladimir Šišljagić je izašao na binu i okupljene informirao da je u javnost procurila pouzdana informacija da se nakon 5 godina zatvora i politički montiranog procesa Branimir mora ponovno pritvoriti.

- Eto takvo nam je sudstvo - rekao je Šišljagić i vratio se na svoje mjesto u prvom redu pored Glavaša.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

'Nešto je trulo u Hrvatskoj'

Glavaš se na predizbornom skupu svoje stranke u žestokom polusatnom govoru obrušio na odluku Vrhovnog suda i pritom sve pozvao na ustanak protiv ovakve Hrvatske.

- Nema slučajnosti u politici , a pogotovo u ovakvim strateškim odlukama. Ovo je jasan pokazatelj svima da je nešto trulo u Hrvtaskoj. Odluka o mom uhićenju pokazuje da je Hrvatska na krivom putu i da takvu politiku treba zaustaviti i suprostaviti joj se. Mi takvu politiku ne možemo podržavati jer je ona antinarodna, antinacionalna i antihrvatska - rekao je Glavaš poručujući članovima i simpatizerima HDSSB-a da ne dopuste da ih ovakve represivne mjere zaplaše.

Izgovorio je odlučno 'ne' aktualnoj hrvatskoj politici i pozvao na opći ustanak protiv svih nepravilnosti s kojima se Hrvatska danas suočava.

- O odluci Vrhovnog suda koja je trebala biti tajna i koju bi trebala uručiti policija,  saznao sam iz medija. Samo me motivirala da dođem na predizborni skup HDSSB-a i obratim vam se. Otići ću u Remetinec, ali to me neće pokolebati u oživotvorenju HDSSB-a - rekao je Glavaš.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

U govoru je iznio zanimljivost od prije dva tjedna kad su ga s Međunarodnog suda u Strasbourgu nazvali i obavijestili o presudi u njegovu korist protiv RH te mu pritom ponudili nagodbu od 2500 eura.

- Ja sam to odbio i poručio im da hoću presudu na kojoj će pisati da je 'kriva  je Republika Hrvatska' te da će mi za odštetu biti dvoljan samo 1 euro - rekao je Glavaš

-Molio bi da me smjeste u ćeliju s Ivom Sanaderom - rekao je Glavaš odgovarajući na pitanje kako će izgledati njegov susret s bivšim premijerom.

Nakon predizbornog skupa, Glavaš je otišao u kafić Petarda gdje se okupljaju lokalni HDZ-ovci, koji su ga i pozvali na piće. Oko 22.30 sati Glavaš se vratio u svoj stan gdje su ga dočekali najbliži suradnici.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 340
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa