Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vrhovni sud odbio Sanaderov zahtjev za izuzećem Turudića

None Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Navodi se da odvjetnik Suić, Sanaderov branitelj, nije zastupao sutkinju Ivanu Čalić pred Međubiskupijskim sudom, pa Turudić nije imao saznanja o pravnom odnosu

Vrhovni sud je odbio zahtjev Ive Sanadera za izuzećem obavljanja sudske dužnosti predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića. 

U odluci se navodi kako je utvrđeno da odvjetnik Goran Suić, kao branitelj Ive Sanadera, nije zastupao sutkinju Ivanu Čalić pred Međubiskupijskim sudom u Zagrebu te da se ona u postupku pred tim sudom sama zastupa i brani. 

- Shodno tome, predsjednik suda nije imao niti je mogao imati saznanja o bilo kakvom pravnom odnosu između tog odvjetnika i sutkinje pa samim time nema razloga za njegovim otklonom - stoji u objašnjenju na internetskim stranicama Županijskog suda u Zagrebu. 

Dodaju kako će odluku vezanu za izuzeće sutkinje Ivane Čalić, donijeti predsjednik Županijskog suda do sljedećeg ročišta zakazanog za 17. veljače. 

Komentari (26)
  • Pa kako ste mogli odbiti zahtjev Sanadera ?? Pa on je Veliki čovjek, hrvat, domoljub, dragovoljac domovinskog rata....Pa kako ?? Pa sad ste mi pokvarili Valentinovo :):):)

    14. 2. 2014,   11:37
  • pa kako su imali srca odbiti zahtjev jadnog ive? :-(

    14. 2. 2014,   11:48
  • Joj što ovaj čovjek hebe i sud i sudije i cijelu Hrvatsku,ne trošite pare više na njega uzmite mu svu imovinu i strpajte ga u zatvor

    14. 2. 2014,   11:41