Obavijesti

News

Komentari 17

Vrijeđali i tukli Hrvate: 'Napad nije bio nacionalno motiviran...'

Po nalogu mjerodavnog tužiteljstva, kaznena prijava u redovnom postupku bit će podnijeta protiv jednog 19-godišnjaka, rekla je policija u Somboru u Vojvodini

VIDEO

Policijska uprava u Somboru priopćila je da napad na mladiće u Sonti, na što je prvi upozorio čelnik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, nije nacionalno motiviran i da je identificirala počinitelje, izvijestili su u srijedu vojvođanski mediji.

„Pripadnici MUP u Somboru identificirali su trojicu mladića koji su u Sonti, u nedjelju, 24. prosinca nešto poslije ponoći, nakon verbalnog konflikta, izazvali tuču u kojoj je sudjelovalo više osoba“, priopćio je MUP.

U priopćenju se dodaje da taj incident nije nacionalno motiviran, niti je operativnim radom utvrđena bilo koja indicija koja bi ukazivala na nacionalne motive.

"Po nalogu mjerodavnog tužiteljstva, kaznena prijava u redovnom postupku bit će podnijeta protiv jednog 19-godišnjaka, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo lake tjelesne ozljede", navodi MUP. U priopćenju dodaje da će protiv druge dvojice mladića biti podnijete prekršajne prijave po osnovu Zakona o javnom redu i miru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vrijeđali trojicu Hrvata, a onda ih na izlasku iz kafića pretukli
Vrijeđali trojicu Hrvata, a onda ih na izlasku iz kafića pretukli

Reagirao je i predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je naveo da je „nedvosmisleno utvrđeno da nema elemenata izvršenja djela na nacionalnoj osnovi i o tome je Policijska uprava Sombor obavijestila javno tužiteljstvo“.

"Svako unošenje nemira u harmonične međunacionalne odnose koje u Vojvodini grade i njeguju njezini građani i predstavnici državnih tijela - nedopustiva je. Tražim od mjerodavnih da uvijek i na svakom mjestu primjenjuju zakon, posebno kad su u pitanju tekovine skladnih međuetničkih odnosa", izjavio je Mirović, prenijeli su mediji.

Dodao je kako izvješća policije „u svim elementima demantiraju  navode Tomislava Žigmanova, predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, u vezi s navodnim incidentom u Sonti“.

Čelnik DSHV-a u utorak je izjavio da su tijekom vikenda pretučena tri mladića hrvatske pripadnosti, a da je napad imao nacionalni predznak.

„Mladići su nakon verbalnih prijetnji pri polasku kući iz kafića prebijeni od strane skupine mlađih ljudi pri čemu su korišteni pogrdni izrazi s nacionalnom osnovom“, izjavio je Žigmanov.

Ta vrsta uznemiravanja, koje je sada rezultiralo fizičkim nasrtajem, traje dulje vrijeme od strane iste skupine ljudi, kako preko društvenih mreža tako i u svakodnevnom životu, na ulici, ispred kuće, dodao je čelnik DSHV i zastupnik u Skupštini Srbije.

Žrtve i njihove roditelje u ponedjeljak, na Božić, uz Žigmanova posjetio je i otpravnik poslova Veleposlanstva RH u Srbiji.

Veleposlanstvo RH u Beogradu odmah je Ministarstvu vanjskih poslova Srbije izrazilo zabrinutost zbog incidenta i zatražilo žurnu službenu informaciju.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina