Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Vrijeđao me': Bivši ministar Barišić tužio je Ivana Đikića

None Foto: Patrik Macek/Pixsell, Boris Ščitar/Večernji list/Pixsell

Barišić je već prije tužio prof. Juru Zovka s Instituta za filozofiju u Zagrebu, koji ga je zajedno s Đikićem prijavio Sveučilištu u Augsburgu za akademsku nečestitost, te akademika Vlatka Silobrčića...

Bivši ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić podnio je zagrebačkom Općinskom sudu tužbu radi naknade štete protiv znanstvenika Ivana Đikića, profesora na Sveučilištu Goethe u Frankfurtu.

Povod za tužbu više je medijskih istupa Ivana Đikića, od kojeg Barišić traži odštetu u iznosu od 55.000 kuna, doznaje Jutarnji list

Barišić je već prije tužio prof. Juru Zovka s Instituta za filozofiju u Zagrebu, koji ga je zajedno s Đikićem prijavio Sveučilištu u Augsburgu za akademsku nečestitost, te akademika Vlatka Silobrčića, bivšeg predsjednika Odbora za etiku u znanosti i visokom obrazovanju.

- Mogu potvrditi da sam osobno primio tužbu ovaj tjedan te da ću na tužbu odgovoriti u propisanom roku. U odgovoru sudu opovrgnut ću sve netočne navode iz tužbe te dokazati da nikada nisam vrijeđao osobu profesora Barišića niti jednom riječju, nego sam kritizirao njegove nečasne radnje jedino kao ministra obrazovanja i znanosti. Kao znanstvenik, obvezan sam ukazivati na sve nepravilnosti u sustavu znanosti na temelju činjenica, što sam javno i odgovorno činio - rekao je Jutarnjem Ivan Đikić.

Komentari (46)
  • i dečko iz klobuka vaso tužio "policijsku akademiju" što mu je dopustila prepisivanje. očekuje se da će "akademija" završiti u zatvoru.

    13. 9. 2018,   02:12
  • Ma lova je bitna ovaj je zaradio svojim znanjem a ovaj mu sad želi uzet jer je nesposoban kao znanstvenik a pogotovo kao političar

    12. 9. 2018,   23:06
  • Tako i treba,svaka čast Barišiću,uzmi Đikiću svaku Kunu jer on nije znanstvenik,on je jedno obično ništa.Sakrio se u mišiju rupu,zašto ne hvali Tolićku i njene mlade znanstvenike,a ne on se bavi politikom,može ga biti sram.

    13. 9. 2018,   11:08