Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vrijede bogatstvo: Iz muzeja u Rotterdamu ukrali remek djela

None Foto: REUTERS/PXL 13

Zasad nepoznati lopovi provalili su u muzej Kunsthal u noći na utorak te su ukrali slike koje vrijede pravo bogatstvo. Tamošnja policija istražuje okolnosti krađe

Nizozemska policija objavila je kako su nepoznati lopovi u noći na utorak provalili u muzej Kunsthal u Rotterdamu te su ukrali vrijedne umjetnine. Među ukradenim slikama su i one Pabla Picassa, Matissea, Moneta, Gauguina i Luciana Freuda. 

- Lopovi su u muzej provalili tijekom noći, a slike koje su ukrali vrijede pravo bogatstvo. Istražujemo kako su lopovi uspjeli ući u muzej, kada je točno to bilo i tko su zapravo ti razbojnici - rekla je Patricia Wessels, glasnogovornica tamošnje policije.

BBC javlja kako je nizozemska policija zamolila sve eventualne svjedoke da im se jave ako znaju nešto više o krađi, a pregledavaju i snimke nadzornih kamera. 

U muzeju Kunsthal je trenutačno izložba Fundacije Triton, a izložena su djela više od 150 poznatih umjetnika, između kojih su i Salvador Dali te Andy Warhol. U svojoj izjavi za medije je voditelj muzeja iz kojeg su umjetnine ukradene rekao kako će u utorak muzej biti zatvoren zbog policijskog očevida.

Komentari (21)
  • GDJE SE MOGU KUPITI??? :D

    16. 10. 2012,   15:15
  • Opljackali nepoznati lopovi. Koliko bi tek odnijeli poznati lopovi?

    16. 10. 2012,   15:38
  • Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

    16. 10. 2012,   16:22