Obavijesti

News

Komentari 3

'Vrijeme izmiče, sve smo već pokušali, ali treba nam pomoć'

'Vrijeme izmiče, sve smo već pokušali, ali treba nam pomoć'
3

Ani Mari Ljutić (38) iz Zagreba tijekom trudnoće liječnici su otkrili rak dojke. Pala je u komu. Rodila je i preživjela, no suprug kaže da su sad pred financijskim slomom

VIDEO

Molim vas da nam pomognete jer jednostavno više ne znam kako dalje, izmučena glasa opisuje Dino Ljutić (36) iz Zagreba teško stanje u kojemu su se našli.

Njegova supruga Ana Mari (38) ima tumor dojke, no iako je osnovna bolest zaustavljena, sve češće ima epileptičke napadaje kojima liječnici ne znaju uzrok.

'Ni sjena onome što je bila'

O Dinu i njegovoj situaciji pisali smo lani jer s jednom plaćom ne može rješavati kredite i osnovne životne troškove. Naime, Dino i Ana Mari (38) zajedno su 13 godina, a zadnjih pet godina su u braku. Smatrali su da im je život ispunjen kad im se rodio prvi sin Marko (3), a nakon što je Ana Mari ostala trudna drugi put, njihovoj sreći nije bilo kraja. No ubrzo su počeli problemi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ja sam kuhar, a moja supruga je trgovkinja u trgovačkom lancu. Bila je trudna dva mjeseca, kad se u rujnu 2016. počela osjećati loše – prisjeća se Dino, koji je sa suprugom prošao više bolnica dok konačno nije stigla dijagnoza.

ljutic


- U tom trenutku supruzi je stanje bilo toliko teško da su me liječnici pozvali u sobu i rekli da će je lijekovima dovesti u vegetativno stanje, nakon čega će hitnim carskim rezom poroditi našega sina i pokušati ga spasiti. Ani Mari su davali tek nekoliko dana života. Ostao sam u šoku – govori Dino. Sinčić Matias rođen je kao neurološki rizično dijete s krvarenjem u mozgu prvog stupnja. Imao je 2,70 kilograma. Supruga se probudila iz vegetativnog stanja, ali daleko je od konačnog oporavka.

- Danas nije ni sjena onome što je bila i još uči neke osnovne životne stvari, ali tu je s nama, živa je – kaže Dino opisujući kako njegova supruga nakon povratka iz bolnice ne razumije svoje zdravstveno stanje, zaboravila je pisati i čitati, ne zna skuhati kavu ili otvoriti hladnjak. No njezino srce kuca za djecu.

Ana Mari je od rujna prošle godine u invalidskoj mirovini koja je oko 2000 kuna, a Dino radi pola radnog vremena kako bi mogao skrbiti o njoj i o djeci te zarađuje oko 3000 kuna. 

ljutic

'Vrijeme nam izmiče'

Dino se nada bi mu se možda mogli javiti liječnici koji bi im mogli pomoći.

- Vrijeme nam izmiče, puno smo toga napravili, ali ipak, to je sve premalo. Za bilo kakvu bolnicu vani nemamo novca. Mrzim što moram ovako tražiti pomoć, ali druge nemam. U međuvremenu smo prodali auto i pokušali bez njega, ali nije išlo. Na kraju smo kupili drugog, 12 godina starog koji služi svrsi. Dugove smo sveli na minimum, ali opet svaki mjesec stižu novi. Osim auta, više nemamo što za prodati. Kuća u kojoj živimo je od supruginih roditelja, a ja radim još uvijek na četiri sata. Supruga ima invalidninu i pomoć CZSS kao invalid i onkološki bolesnik - kaže nam Dino. 

Možete im pomoći uplatom na broj žiro računa: IBAN HR 9423400093112557332 u Privrednoj banci Zagreb na ime Dino Ljutić. SWIFT za uplate iz inozemstva je PBZGHR2X.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a