Obavijesti

News

Komentari 29

Vrijeme za vikend: Moguće su oluje, upalili narančasti alarm

Vrijeme za vikend: Moguće su oluje, upalili narančasti alarm
4

Grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom i jakim vjetrom moguće je u subotu, uglavnom u drugom dijelu dana. Temperature idu do 32 stupnja, u nedjelju također promjenjivo uz nešto više vjetra nego u subotu

VIDEO

Hrvatsku za vikend čeka promjenjivo vrijeme, djelomice sunčano uz naoblaku, povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom, većinom u drugom dijelu dana, kasno poslijepodne i navečer u subotu.

Moguće je i grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom i jakim vjetrom, pogotovo u osječkom, zagrebačko, karlovačkom i riječkom području, javlja DHMZ.

U petak je oluja pogodila Slavoniju, najgore je bilo oko Slavonskog Broda u kojem kažu kako takvo nevrijeme nikad nisu vidjeli. Ulice su bile poplavljene u 15 minuta, vjetar je čupao drveće, a padala je i tuča. 

Pokretanje videa...

01:35

Za subotu je označen narančasti alarm (opasno vrijeme) za osječku, zagrebačku, karlovačku i riječku regiju. Žuto upozorenje je za gospićku, kninsku i splitsku regiju, dok je dubrovačka regija u zelenom što znači da nema upozorenja.

  • ZELENO: nema upozorenja
  • ŽUTO: vrijeme je potencijalno opasno
  • NARANČASTO: vrijeme je opasno
  • CRVENO: vrijeme je izuzetno opasno

Hrvatska u subotu

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom. Oborina će biti češća u drugom dijelu dana, a kasno poslijepodne i navečer pljuskovi mjestimice mogu biti izraženiji. Lokalno je moguće grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom i prolazno jakim vjetrom. Sunčanije i uglavnom suho zadržat će se na jugu, a do večeri i na krajnjem istoku. Vjetar većinom slab, na Jadranu povremeno umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 26 i 31 °C, u Dalmaciji i malo viša.

Hrvatska u nedjelju

Promjeljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice će biti kiše te izraženijih pljuskova s grmljavinom, češće u unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji prijepodne jugozapadni. Na moru će zapuhati umjerena bura i sjeverozapadnjak, a na krajnjem će jugu veći dio dana puhati jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na moru od 20 do 23, a najviša dnevna od 25 do 30 °C, u gorju malo niža.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa