Obavijesti

News

Komentari 60

"Vrištala sam da ga spase. Iz vode mu je samo glava virila"

"Vrištala sam da ga spase. Iz vode mu je samo glava virila"
11

Popravlja se cijev u Bukovačkoj čije je puknuće u četvrtak poplavilo cijelu ulicu. U tom kaosu skoro se utopio jedan muškarac koji je sa skuterom upao u rupu duboku 2,5 metara

VIDEO

Zbog popravka vodovodne cijevi koja je puknula u četvrtak ujutro na Bukovačkoj cesti u Zagrebu promet se u tom dijelu grada u petak ponovno preusmjerava. ZET je objavio da iz istog razloga neke autobusne linije prometuju izmijenjeno, a tramvajski promet redovit je na svim linijama.

Podsjetimo, puknuta cijev magistralnog vodovoda poplavila je pločnik i nogostup, zbog čega su nastali veliki zastoji u prometu. Policija je zbog vode na cesti zaustavila promet od Bukovačke ceste do Rebra. Nakon puknuća cijevi cijela je ulica bila prekrivena blatom.

Progutala ga rupa: Umalo se utopio usred Zagreba

U cijelom tom kaosu i poplavi skoro se utopio jedan muškarac koji je sa skuterom upao u rupu dubine 2,5 metara koja se stvorila na mjestu gdje je cijev puknula.

POGLEDAJTE VIDEO: Trenutak izvlačenja muškarca iz rupe

Pokretanje videa...

00:33

- Htjela sam prijeći cestu, ali zbog vode nisam mogla. Uzela sam mobitel da snimim poplavu kako bih pokazala na poslu zašto kasnim. Tad sam vidjela da preko nogostupa ide muškarac na mopedu. Odjednom je nestao u rupi. Još sam u šoku - rekla je Finka Jagešić (59).  Željko Dimšić (51), koji se motociklom vraćao kući iz noće smjene, zaobišao je policajce i nastavio kroz ulicu. Upao je baš tamo gdje je puknula cijev. Nitko nije vidio da je propao u rupu punu vode. Osim Finke. 

- Počela sam vrištati: ‘Spasite ga!, Spasite ga!’ Policajac se okrenuo prema meni i, kad je vidio moj izraz lica, odmah je dotrčao. Muškarac se kretao gore-dolje. Samo mu je glava virila iz vode, a rukama je i dalje držao motor. Malo bi izašao pa opet potonuo - opisuje dramatične trenutke Finka Jagešić. 

'Da nisam vikala, sigurno bi se utopio'

Policajac Goran Garić (39) je odmah dotrčao do muškarca i vikao mu da ostavi motor, da će ga netko drugi izvući. U tom trenutku naišao je i vojnik. Finka je i njemu počela vikati da spasi utopljenika pod vodom. Vojnik je isti trenutak prešao preko ceste i pomogao policajcu izvući nesretnika iz rupe pune vode. 

- Prolaznici su mu se plašili prići jer zbog vode nisu vidjeli gdje je kraj rupe, a gdje početak. Sve je bilo puno pijeska i vode. Vjerujem da sam mu spasila život. Da nisam vikala, sigurno bi se utopio - još pod dojmom prepričava Finka.

Željko tvrdi kako rupu duboku 2,5 metara nije primijetio.

'Nisam vidio jamu. Hvala što su mi spasili život'

- Radim na FER-u u centrali i krenuo sam doma oko pola sedam iz noćne smjene. Nisam vidio jamu ispred sebe i jednostavno sam upao u nju - kaže Željko, koji je zahvalan policajcu što mu je spasio život. 

- Regulirao sam promet u ulici i odjednom vidio muškarca kako ulijeće u jamu na motoru. Jako je brzo uletio i jednako brzo potonuo. Samo mu je glava virila. Brzo sam otrčao do njega i uz pomoć nekog vojnika izvukao ga iz rupe - rekao Željkov spasilac, policajac Goran. 

Ljetni kaos u gradu: Cijeli Zagreb se kopa

Zagreb je ovog ljeta veliko gradilište, a to nije završilo ni povratkom ljudi s godišnjeg odmora. Bandić je, kao i svake godine, uz ispriku građanima rekao kako se prometnice moraju obnavljati, a ljeto je najbolje vrijeme za to. Ove sezone Bandić je zatvorio čak pet važnih prometnica, pa su se najveće gužve stvarale u širem centru grada. Građani se ne mogu oteti dojmu da su zbog nadolazećih parlamentarnih izbora, na kojima i se Milan Bandić kandidirao, radovi u gradu postali još opsežniji.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a