Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vrličani o Srkiju bankaru: 'Htio me zavaljati za 10.000 kuna...'

None Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL 5

Bivši klijent banke u Vrlici tvrdi, jedva je spasio svoj novac od sumnjivih transakcija koje je radio odbjegli bankar Srđan Djaković. Policija ga je locirala u Bosni i Hercegovini

Ako mene pitate, za njegov stil života trebalo mu je barem 20.000 kuna mjesečno. To su bili provodi, žene, izlasci... Živjelo se na visokoj nozi. Nije ni čudo da su ga mnogi obožavali. I dalje je glavna tema u Vrlici, ali polako se ploča okreće. Prvi dan su ga svi opravdavali, ali mislim da su ljudi progledali. Oni koji nisu, hoće, kaže nam jedna Vrličanka.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 

Priču da je Srđanu Djakoviću (59), bankaru osumnjičenom da je pronevjerio 11,5 milijuna kuna iz OTP banke, novac trebao zbog obiteljskih problema i stare majke nam demantiraju. Kažu kako su četvero djece odrasli ljudi, a i supruga mu radi te ima primanja.

TAJNA BANKARA IZ VRLIKE Vrličani kažu da je bio otrov za žene: Bankar isplanirao bijeg?

Novac mu je, pričaju nam, trebao možda zbog neke druge žene, navodno aktualne ljubavnice, koja također živi u Vrlici i koje, navodno, nije bilo nekoliko dana kod kuće, baš u vrijeme Srkijeva nestanka.

- Nije on imao vremena za obitelj - kaže nam mještanka koja je uvjerena kako će, osim ovih 11,5 milijuna kuna, na vidjelo uskoro izaći još brojne čudne transakcije.

Bankar se, kažu nam, ponašao kako je novac u banci njegov te je ponekad radio iznenađujuće poteze. To nam potvrđuje i jedan klijent koji je od sumnjive transakcije jedva spasio svoj novac.

Opljačkana poslovnica OTP banke | Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
- Ima već mnogo godina od toga. Nestalo mi je nekoliko tisuća kuna s računa, valjda je mislio da sam glup, da će mi prodati priču. Odmah sam otišao u Sinj kod njegova nadređenog, koji je Djakovića prvo opravdavao, a potom priznao da je tobože nešto krivo stornirao. Ispričali su mi se vrativši mi novac u roku od nekoliko sati. Ako je mene htio prevariti, možete misliti što je radio starim ljudima - priča nam nekadašnji klijent banke, jedine koja je u ponedjeljak zauvijek zatvorila svoja vrata i otišla iz mjesta.

Djaković je trenutačno u Bosni i Hercegovini, gdje mu je navodno lociran i signal s mobitela.

Policija zasad ne želi potvrditi tu informaciju. Navode samo da se za muškarcem još traga, kao i za novcem.

Tema: Hrvatska

Komentari (79)
  • Izgleda u BiH imaju utočište financijski kriminalci...

    15. 11. 2019,   19:03
  • Jučer heroj...danas prevarant. To se zove istraživačko novinarstvo.

    15. 11. 2019,   18:15
  • ukinuti dvojna državljanstva jer su izmišljena da jednu državu pokradeš da se u drugu skloniš i trošiš kao ovaj

    15. 11. 2019,   19:21