Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vučić: Hrvatski političari u Srbiji mogu šetati koliko hoće

None Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Vučić je dodao da nema ništa protiv Hrvata. Oni "mogu da rade što hoće", ali politiku u Srbiji uvijek će voditi građani Srbije, a ne netko sa strane, rekao je

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne planira put u Hrvatsku, niti ide na hrvatsko more, ali političari iz te zemlje mogu u Srbiji šetati "koliko hoće", rekao je u srijedu komentirajući izjavu SDP-ova predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića da bi, ako pobijedi na izborima, odnose sa Srbijom sveo na minimum. 

Vučić je u srijedu na zajedničkoj konferenciji za novinare s češkim kolegom Milošem Zemanom rekao da se on vrlo rijetko šeta, da nije atletičar, niti naročito pokretan.

JAVIO SE I ALEKSANDAR VUČIĆ Milina: Srpsku vojnu delegaciju nismo pustili jer se nisu najavili

- Ne šetka mi se nigdje, ne idem na more u Hrvatsku, niti planiram ići. Uvijek sam želio bolju suradnju želim je i u budućnosti. Kod mene i kod nas mogu šetati koliko hoće - rekao je Vučić.

Istaknuo je da ni od koga ne traži da voli Srbiju i Srbe, niti će za to moliti, niti se bilo kome ispričavati.

- Neću se nekom ispričavati zato što on misli da mu je politički nasušna potreba da im se Srbi ispričavaju. Vrijeme kada su Srbi sebe dragovoljno ponižavali i klečali i molili da dobiju lijepu riječ od nekog od inozemnih predstavnika je prošlo - naglasio je Vučić.

Vučić je dodao da nema ništa protiv Hrvata. Oni "mogu da rade što hoće", ali politiku u Srbiji uvijek će voditi građani Srbije, a ne netko sa strane, rekao je.

Komentari (61)
  • "Oni "mogu da rade što hoće", ali politiku u Srbiji uvijek će voditi građani Srbije" - slažem se apsolutno. Isto vrijedi i za Hrvatsku. Sjeti se toga slijedeći put kad budeš namjeravao uzeti u usta Hrvasku i njezinu politiku.

    11. 9. 2019,   15:22
  • " Uvijek sam želio bolju suradnju želim je i u budućnosti." - Čudna neka suradnja doći u tuđu zemlju i držati politički govor o tome kako je to srpska zemlja.

    11. 9. 2019,   15:24
  • Youtube - "Aleksandar Vučić u okupiranoj Glini 1995". Toliko o tome.

    11. 9. 2019,   15:52