Obavijesti

News

Komentari 229

Vučić: Nemam informacija da Hrvatska ima rakete S-300

To nije igla, to je mnogo veći raketni sustav od ovog koji vidite ovdje", rekao je Vučić, aludirajući da se  činjenica o raketama S-300 ne bi mogla sakriti od javnosti....

VIDEO

Srbijanski premijer i novoizabrani predsjednik Aleksandar Vučić rekao je u nedjelju kako nema informacija da Hrvatska posjeduje ruske rakete S-300, ocijenivši "interesantnim" što je medijska kampanja o navodnom naoružavanju Hrvatske ruskim raketama krenula iz Zagreba.

"Interesantna mi je kampanja, ako krene iz zagrebačkih medija, a preuzmu je u Beogradu, sve mi je jasno. Čuli smo precizno i nedvojbeno objašnjenje ruskog veleposlanstva (u Zagrebu), a vjerujem da će se očitovati i rusko ministarstvo vanjskih poslova", rekao je Vučić.

Kako prenosi B92, Vučić je tijekom posjeta pripadnicima postrojba protuzračne obrane u Jakovu kod Beograda rekao kako nema informacija da Hrvatska posjeduje ruske rakete S-300.

"To nije igla, to je mnogo veći raketni sustav od ovog koji vidite ovdje", rekao je Vučić, aludirajući da se  činjenica o raketama S-300 ne bi mogla sakriti od javnosti.

"Tko je s kim trgovao ne želim se miješati. A da li mi želimo ojačati zračnu obranu? Da, želimo, to ćemo i učiniti", poručio je Vučić, podsjetivši da je s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio isporuku zrakoplova mig-29, tenkova i borbenih izviđačkih vozila.

"O S-300 nemamo dogovor, a ako vam to smijem reći - prvi put sam to spomenuo u razgovoru s Putinom i razgovarali smo o tome. Spomenuo sam i u razgovoru s (predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom) Lukašenkom", rekao je Vučić.

Večernji list je, ne navodeći izvore, napisao da je ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov nedavno pozvao u veleposlanstvo na razgovor Zvonka Zubaka, hrvatskog poslovnog čovjeka koji se bavi trgovinom oružjem, kako bi ga pitao gdje su nestale rakete iz sustava S-300 koji je Rusija u prvoj polovici 90-tih godina navodno isporučila Hrvatskoj.

Kao i u slučaju Piranski zaljev, tako i u ovom slučaju, Večernji list raspolaže s dodatnim materijalnim dokazima

Veleposlanik Azimov reagirao je ustvrdivši da veleposlanstvo u Zagrebu nikada nikoga nije zvalo na razgovor u svezi s isporukom oružja Rusije Hrvatskoj, a rusko ministarstvo vanjskih poslova odbacilo je tvrdnje hrvatskih medija o isporukama naoružanja za Hrvatsku iz Rusije početkom 90-tih godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 229
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"