Obavijesti

News

Komentari 34

Vučić pisao Trumpu: Kosovo nanosi štetu ekonomiji Srbije

Vučić  pisao Trumpu: Kosovo nanosi štetu ekonomiji Srbije
1

Vučić je američkom predsjedniku napisao da su pristojbe koje je uvela Priština na robu iz Srbije opterećenje i nepremostiva prepreka za nastavak dijaloga', štete ekonomiiji i ugrožavaju Srbe na Kosovu

VIDEO

Pristojbe koje je uvela Priština na robu iz Srbije predstavljaju opterećenje i nepremostivu prepreku za nastavak dijaloga, napisao je u četvrtak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u pismu američkom šefu države Donaldu Trumpu i, uz poziv da posjeti Srbiju, poručio da je Beograd spreman sjesti za stol i nastaviti pregovore s Prištinom čim kosovska vlada ukine tu 'nerazumnu i štetnu mjeru'.

Kako je priopćeno iz Vučićeva ureda, srbijanski je predsjednik u pismu Trumpu zahvalio na potpori koju Sjedinjene Američke Države pružaju Srbiji na njezinu putu eurointegracija, a poglavito na podršci 'naporima za očuvanje mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu'.

'Problem Kosova i Metohije je teško breme'

'Vašim ljubaznim pismom od 14. prosinca još jednom ste istaknuli spremnost SAD-a da pomognu u dijalogu Beograda i Prištine, kako bi se našlo rješenje za stoljetni problem Kosova i Metohije, naveo je Vučić, uvjeravajući Trumpa kako 'nikom nije više stalo do rješenja' nego Srbiji 'jer je problem Kosova i Metohije teško breme, prije svega, za Srbiju i srpski narod'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Serbian President Aleksandar Vucic speaks during an interview with Reuters in Belgrade, Serbia

Naglašavajući posvećenost dijalogu, Vučić piše kako mu pristupa 'hrabro i realno, razmišljajući o budućnosti svih nas na zapadnom Balkanu' te naglašava da je Srbija ispunila 'sve svoje obveze iz Briselskog sporazuma' o normalizaciji odnosa s Prištinom.

- Srbija ne može riještiti taj težak problem sama - ukazao je Vučić u pismu Trumpu.

Podsjetio na savezništvo Srbije u SAD-a u da svjetska rata

On je naglasio i da pristojbe koje je uvela Priština na robu iz Srbije 'predstavljaju opterećenje i nepremostivu prepreku za nastavak dijaloga', nanose štetu srpskoj ekonomiji i ugrožavaju život Srba na Kosovu čija prava Beograd 'mora braniti i štititi'.

EU: 'Kosovo i Srbija trebaju prestati s provokacijama...'
EU: 'Kosovo i Srbija trebaju prestati s provokacijama...'

- Naglašavam još jednom: istog trenutka kada Priština ukine tu nerazumnu i štetnu mjeru, spremni smo nastaviti dijalog u potrazi za trajnim i održivim rješenjem - poručio je Vučić u pismu Trumpu.

Istaknuo je i da je ponosan što se Srbija 'u dva svjetska rata borila na strani prava i pravde' u savezništvu sa SAD-om i podsjetio da je 2018. obilježeno 'stoljeće otkad se srpska zastava vijorila nad Bijelom kućom, u čast hrabrosti Srbije i žrtava koje je podnijela u Prvom svjetskom ratu'.

'Kosovo ima vojsku, a Srbija ili će nas priznati ili ništa od EU'
'Kosovo ima vojsku, a Srbija ili će nas priznati ili ništa od EU'

Podsjećajući na to povijesno savezništvo, Vučić je u pismu ponovio poziv Trumpu da posjeti Beograd kao prvi američki šef države poslije skoro četiri desetljeća. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji