Obavijesti

News

Komentari 9

Vučić poručio Borisu Johnsonu da se nada skorašnjem posjetu

Vučić je rekao da Borisa Johnsona poznaje  'dugo, već 8 godina' i 'nema sumnje da će Boris u svakom trenutku odgovoriti na poziv iz Beograda'..

VIDEO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je u utorak Borisu Johnsonu izbor za premijera Velike Britanije te izrazio nadu da će Johnson biti prvi britanski premijer koji je posjetio Beograd u posljednja četiri desetljeća.

"Vaš izbor svjedoči o velikom povjerenju, koje je ukazano koliko Vašem iskustvu, toliko i idejama da odgovorite na izazove sa kojima se suočava Velika Britanija", piše Vučić u čestitki objavljenoj i na na službenom Twitteru predsjednika Srbije i uvjeren je da će Johnson "donijeti novu energiju" i povesti svoju zemlju "sigurnim putem napretka".

Nadajući se posjetu novog britanskog premijera, Vučić je istaknuo da bi to značilo potvrdu želje za snažnijim srpsko-britanskim odnosima.

"Nadam se zato da ćete Vi biti prvi britanski premijer koji će posjetiti Srbiju, poslije gotovo četrdeset godina", napisao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pozdravio je doprinos Velike Britanije Berlinskom procesu i suradnji na zapadnom Balkanu i poručio da će Srbija "vodeći politiku mira, nastaviti boriti se za stabilnost" na zapadnom Balkanu.

Vučić je rekao da Borisa Johnsona poznaje  "dugo, već 8 godina" i "nema sumnje da će Boris u svakom trenutku odgovoriti na poziv iz Beograda".

Beogradski mediji podsjećaju da je Johnson imao brojne kontakte sa srbijanskim dužnosnicima, da je javno podupirao europski put Srbije i protivio se zračnim udarima NATO-a.

Johnson je 2016. posjetio Srbiju kao britanski šef diplomacije, a Vučić je, tada kao srbijanski premijer, podsjetio na  Johnsonovo stajalište protiv bombardiranja kojima je od ožujka do lipnja bila izložena tadašnja SR Jugoslavija.

"Ne zaboravite, on je ovdje bio 1999. godine, jedan od rijetkih. Nije podržavao napade na Srbiju, imamo veoma dobar osobni kontakt", izjavio je tada Aleksandar Vučić. (vkm)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag