Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na Kongres u Zagreb dolazi i Vučić, držat će govor u Areni

None Foto: 3

Među više od 2000 delegata iz više od 40 zemalja, očekuje se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, čija je Srpska napredna stranka postala pridružena članica EPP-a

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, čini se, stiže u Zagreb za manje od dva tjedna, na Kongres Europske pučke stranke. Vučić je, naime, na stranicama Kongresa naveden kao govornik, javlja N1. Iz HDZ-a su pojasnili da Vučić neće govoriti na sjednici Predsjedništva i Političke skupštine EPP-a, nego u Areni u Zagrebu na Izbornom kongresu Europske pučke stranke na kojem će, uz njega, sudjelovati preko 2000 delegata. 

Foto: screenshot/

Privode se kraju pripreme za organizaciju Izbornog kongresa Europske pučke stranke, obitelji Hrvatske demokratske zajednice, koji će se u Zagrebu održati od 19. do 21. studenog, u Dvorani Hrvatskog sabora za što će EPP platiti ukupno 74.488 kuna.

Šefovi europskih država i vlada te najviši dužnosnici EU, među kojima su i njemačka kancelarka Angela Merkel, izabrana predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen te još uvijek aktualno vodstvo EU Donald Tusk i Jean-Claude Juncker, očekuju se na izbornom kongresu Europske pučke stranke.

Vučić je naveden kao govornik na službenoj mobilnoj aplikaciji Kongresa EPP Congress Zagreb 2019. 

Foto: screenshot/

Podsjetimo, Aleksandar Vučić je Hrvatsku posjetio u veljači 2018. godine. S predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović otvorio je pitanja nestalih u Domovinskom ratu, položaju manjina, neriješenoj granici te suradnji u progonu osumnjičenih ratnih zločinaca. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Komentari (177)
  • Za godišnjicu pada Vukovara. Lijepo. Ništa manje nisam očekivao od Plenkovića i Kolinde.

    7. 11. 2019,   08:44
  • ha ha ha, koje pišanje po hr državljanima!!

    7. 11. 2019,   08:39
  • Ha ha ha.... četnik govori u Saboru, a Đakić i Culej mu plješću...koja ludnica

    7. 11. 2019,   08:57