Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vučica je pobjegla iz Zoološkog vrta u Osijeku: I dalje ju traže

None Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Voditelj Unikoma Osijek, Vjeran Marijašević, rekao jeda je vučica i dalje štene te da nije opasna za ljude. Ukoliko ju građani vide neka kontaktiraju Zoološki kako bi ju vratili u vrt

U petak u večernjim satima iz Zoološkog je vrta u Osijeku pobjegla mlada vučica, a potraga za njom i dalje traje.

Vučica je stigla u Zoološki vrt u Osijeku iz Zoološkog vrta u Zagrebu tek prije tri dana te se nalazila u prostoru za adaptaciju na novu okolinu prije nego ju smjeste u nastambu za vukove prije nego je pobjegla.

- Mislimo kako je nekako uspjela prokopati zemlju i proći ispod ograde ali to još istražujemo. Nakon toga je pobjegla kroz stražnji dio iza Zoološkog vrta - rekao nam je Vjeran Marijašević, voditelj komunikacija Unikoma Osijek koji je zadužen za Zoološki vrt. 

Čim su vidjeli kako je vučica pobjegla obavijestili su policiju, inspektora zaštite prirode i lovačko društvo rekao je Vjeran i naglasio kako je vučica još štene od tek godinu i pol dana te kako su vukovi životinje koje love u čoporu, a ne sami tako da ova vučica kojoj još nisu stigli dati niti ime, ne predstavlja opasnost za ljude već ih se boji tako da građani ne trebaju biti u strahu.

Vjeran je zamolio građane Osijeka da, u slučaju da vide vučicu, odmah nazovu Zoološki vrt Osijek kako bi ju došli uspavati i vratiti u vrt.

Skok: Vučica je draga i zaigrana 

- Vučica je iz zagrebačkog zoološkog vrta otišla u srijedu. Dali smo savjete kolegama u Osijeku nakon njezina bijega. Pozna naše timaritelje, no ne toliko da bi ju mogli dozvati. Nema opasnosti jer vukovi bježe od ljudi. Ona je draga i zaigrana. Okotila se lani u travnju i bili smo jako sretni. No znali smo da će morati otići pa joj nismo dali ime. Morala je ići kako ne bi bilo parenja u srodstvu jer su kod nas njen otac i dva brata, a u Osijeku imaju staru vučicu - rekao je Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog zoološkog vrta.

Tema: Hrvatska

Komentari (62)
  • Ode i ona u Irsku 😖

    14. 12. 2019,   18:04
  • udomio bi je odmah, a ne zvao ove nesposobnjakovice.

    14. 12. 2019,   18:05
  • Više se vučica treba plašit krvoloka lovaca nego običan puk nje ...

    14. 12. 2019,   18:02