Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Vučićev dolazak je pljuska u lice svima koji su patili u ratu"

None Foto: Anto Magzan/PIXSELL

To je čovjek koji o Hrvatskoj nema dobro mišljenje i nije prijatelj ove zemlje. Apsolutno ne podržavam njegov posjet. Ovo je potpuni promašaj predsjednice, kazao je Bojan Glavašević

Vučić je čovjek čiji posjet ja apsolutno ne podržavam. Dijalog sa Srbijom apsolutno, na institucionalnoj razini, ali da predsjednica pozove tog čovjeka, koji je takve stvari izgovorio, čovjeku koji je bio Šešeljev posilnik, koji je ovoj zemlji nametao kolektivnu krivnju, za nešto s čime ova zemlja nema veze, to je čovjek koji o Hrvatskoj nema dobro mišljenje i nije prijatelj ove zemlje, kazao je Bojan Glavašević za N1.

GENERAL MILJAVAC: 'Aleksandru Vučiću ovaj posjet treba više nego li Hrvatskoj...'

Na pitanje ima li Vučić pravo na promjenu stava prema Hrvatskoj, Glavašević navodi da bi Vučić morao reći da je promijenio stav.

- A isprika mislim da je nužna. Milorad Pupovac je moj kolega s fakulteta i u Saboru, ali oko Aleksandra Vučića se ne slažemo, očito. Smatram da nacionalne manjine ne bi trebale ići na konzultacije kod Vučića za svoje pozicije u Republici Hrvatskoj. Pupovac je u zadnje vrijeme vrlo nekonzistentan u svojim stavovima i ovo što je rekao o Vučiću, bio je daleko premekan - navodi Glavašević.

DAMIR KRSTIČEVIĆ: 'Vučić je dobrodošao, ali mislim da bi se prvo trebao ispričati...'

Glavašević navodi da je problem u tome da se takva osoba kao uvaženog gosta poziva u Hrvatsku, bez konzultacija s Vladom.

- Nije potrebno počastiti Vučića večerom u Zagrebu da bi se dijalog nastavio. Nije nebitno tko je taj čovjek bio i što je sada. Vučić je osoba koja Srbiju drži u šaci. To je čovjek koji je ubojstvo Olivera Ivanovića iskoristio kako bi sat vremena ribao novinare i političke oponente. To je osoba koja je u stanju iskoristiti srebreničku tragediju kako bi sebe promovirao. Ovo je potpuni promašaj predsjednice i pljuska u lice svima onima koji su u ratu patili - smatra Glavašević.

SPREMAN NA RAZGOVOR Aleksandar Vučić: Od posjeta Hrvatskoj ne očekujem čuda

Na pitanje hoće li Vučićev posjet doprinijeti smanjivanju tenzija, Glavašević ja kazao: 'Nama ne treba Vučić da Hrvatsku učinimo demokratskom državom, kako bi učinili da demokratska većina i manjine funkcioniraju zajedno. To mi moramo učiniti sami'.

Komentari (328)
  • Ovo bi bilo sasvim u redu, da to nije izjavio jedan Bojan Glavašević. Bojane, znaš li što je pljuska svima koji su patili u ratu? Činjenica da si ti bio pomoćnik ministra branitelja i da si radio što si radio i što si sve izgovorio na račun onih koji su patili u ratu i koji su u tom ratu prolili znoj, krvi i položili živote za ovu državu. Ono što si ti sve izgovorio na račun hrvatskih branitelja niti Vučić nije.

    4. 2. 2018,   11:49
  • A eto nije pljuska sta ti sidis u saboru a sa mamicom si zivija u Banja luci,i non stop potkopavas sve sta je hrvatsko

    4. 2. 2018,   11:52
  • Bojane kad ce se ispricati braniteljima za Busovacu??

    4. 2. 2018,   11:59