Obavijesti

News

Komentari 328

"Vučićev dolazak je pljuska u lice svima koji su patili u ratu"

To je čovjek koji o Hrvatskoj nema dobro mišljenje i nije prijatelj ove zemlje. Apsolutno ne podržavam njegov posjet. Ovo je potpuni promašaj predsjednice, kazao je Bojan Glavašević

VIDEO

Vučić je čovjek čiji posjet ja apsolutno ne podržavam. Dijalog sa Srbijom apsolutno, na institucionalnoj razini, ali da predsjednica pozove tog čovjeka, koji je takve stvari izgovorio, čovjeku koji je bio Šešeljev posilnik, koji je ovoj zemlji nametao kolektivnu krivnju, za nešto s čime ova zemlja nema veze, to je čovjek koji o Hrvatskoj nema dobro mišljenje i nije prijatelj ove zemlje, kazao je Bojan Glavašević za N1.

'Aleksandru Vučiću ovaj posjet treba više nego li Hrvatskoj...'
'Aleksandru Vučiću ovaj posjet treba više nego li Hrvatskoj...'

Na pitanje ima li Vučić pravo na promjenu stava prema Hrvatskoj, Glavašević navodi da bi Vučić morao reći da je promijenio stav.

- A isprika mislim da je nužna. Milorad Pupovac je moj kolega s fakulteta i u Saboru, ali oko Aleksandra Vučića se ne slažemo, očito. Smatram da nacionalne manjine ne bi trebale ići na konzultacije kod Vučića za svoje pozicije u Republici Hrvatskoj. Pupovac je u zadnje vrijeme vrlo nekonzistentan u svojim stavovima i ovo što je rekao o Vučiću, bio je daleko premekan - navodi Glavašević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Vučić je dobrodošao, ali mislim da bi se prvo trebao ispričati...'
'Vučić je dobrodošao, ali mislim da bi se prvo trebao ispričati...'

Glavašević navodi da je problem u tome da se takva osoba kao uvaženog gosta poziva u Hrvatsku, bez konzultacija s Vladom.

- Nije potrebno počastiti Vučića večerom u Zagrebu da bi se dijalog nastavio. Nije nebitno tko je taj čovjek bio i što je sada. Vučić je osoba koja Srbiju drži u šaci. To je čovjek koji je ubojstvo Olivera Ivanovića iskoristio kako bi sat vremena ribao novinare i političke oponente. To je osoba koja je u stanju iskoristiti srebreničku tragediju kako bi sebe promovirao. Ovo je potpuni promašaj predsjednice i pljuska u lice svima onima koji su u ratu patili - smatra Glavašević.

Aleksandar Vučić: Od posjeta Hrvatskoj ne očekujem čuda

Na pitanje hoće li Vučićev posjet doprinijeti smanjivanju tenzija, Glavašević ja kazao: 'Nama ne treba Vučić da Hrvatsku učinimo demokratskom državom, kako bi učinili da demokratska većina i manjine funkcioniraju zajedno. To mi moramo učiniti sami'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 328
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1