Obavijesti

News

Komentari 58

'Vučićeve usporedbe Gotovine i Šljivančanina su neprihvatljive'

'Vučićeve usporedbe Gotovine i Šljivančanina su  neprihvatljive'
1

Usporedbom vukovarskog krvnika, Šljivančanina s generalom Gotovinom gospodin Vučić samo iskazuje svoju netrpeljivost prema istinskom heroju Domovinskog rata, kazao je Milijan Brkić

VIDEO

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić rekao je u petak kako ima osjećaj da se srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nedavno probudio iz zimskog sna i da je "još u Glini 1995.", jer usporedbom osuđenog ratnog zločinca i vukovarskog krvnika Veselina Šljivančanina s generalom Antom Gotovinom, koji je oslobođen svih optužbi, samo iskazuje svoju netrpeljivost prema jednom od najzaslužnijih za slom velikosrpske na Hrvatsku.

"Kao aktualni predsjednik Republike Srbije, nikako da se istrgne iz tih ralja četničkog pokreta kojemu je pripadao, imam osjećaj kao da se nedavno probudio iz zimskog sna i da je još u Glini 1995. Usporedbom pravomoćno osuđenog ratnog zločinca i vukovarskog krvnika, Šljivančanina s generalom Gotovinom koji je pravomoćno oslobođen svih optužbi, gospodin Vučić samo iskazuje svoju netrpeljivost prema istinskom heroju Domovinskog rata i to zato jer je jedan od najzaslužnijih za zaustavljanje i slom velikosrpske i četničke agresije na Republiku Hrvatsku"; napisao je Brkić na svom facebook profilu.

Poručio je i da je Vučić legalno izabrani predsjednik Republike Srbije i kao takav je dobrodošao u RH "uz pretpostavku istine i naravno da je cilj i interes RH da sa susjedima imamo dobre odnose". Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u četvrtak se u Rumi nakratko susreo s ratnim zločincem Veselinom Šljivančaninom kojega je Haški sud osudio na deset godina zatvora zbog zločina na Ovčari, a na slobodu je pušten 2011. nakon što je odslužio dvije trećine kazne. Vučić je novinarima rekao kako susret sa Šljivančaninom nije bio dio protokola već ga je došao pozdraviti poručivši kako je Šljivančanin izdržao svoju kaznu, a "Gotovina će u Hrvatskoj biti predsjednik, ako to nekome zatreba".  

Brkić je u petak za Novu TV komentirao i posjet predsjednika Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) Milorada Pupovca rekavši kako je normalno da se Hrvati kao nacionalne manjine iz Srbije sastaju sa hrvatskim državnim vrhom te je legitimno da se i Pupovac, kao predstavnik srpske nacionalne manjine. sastaje s Vučićem. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Iskreno se nadam da će Pupovac prenijeti Vučiću naše želje i stremljenja za razvojem kvalitetnih dobrosusjedskih odnosa. Ali pretpostavka za taj razvoj mora biti istina a ne iskrivljavanje istine'', rekao je Brkić.

Vučić se u petak u Beogradu sastao s predsjednikom Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) Miloradom Pupovcem i obećao pomoć od dva milijuna eura za realizaciju  inicijative čelnika hrvatskih Srba za obnovu i uređenje Srpskog doma u Vukovaru i Srpskog centra u Kninu, priopćio je Vučićev ured.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag