Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vujčić: Kuna treba biti vezana uz euro i održavati stabilnost

None Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Monetarnu budućnost bez valutne klauzule Vujčič vidi tek kad preuzmemo euro jer tada neće biti tečajnog rizika. To se, smatra, neće dogoditi sljedećih pet godina

Monetarnu budućnost Hrvatske bez valutne klauzule guverner Boris Vujčić vidi tek kad preuzmemo euro jer tada neće biti tečajnog rizika, javlja HRT. Smatra da se to sigurno neće dogoditi u sljedećih pet godina. Do tada, smatra, kuna treba biti vezana uz euro i na taj način održavati stabilnost tečaja. 

- Onima koji nemaju ulazne troškove ili kredite vezane uz eure naravno da odgovara deprecijacija. Međutim, ekonomiji kao takvoj, a mi moramo voditi računa o cjelokupnom hrvatskom gospodarstvu, ne odgovara i u biti bi deprecijacija zbog toga što bi povećala razinu dugova djelovala prorecesijski, a ne bi povećavala rast -  izjavio je guverner Vujčić u Dubrovniku gdje HNB 21. put organizira međunarodnu ekonomsku konferenciju.

Komentari (8)
  • Kuna bon za Euro.

    9. 6. 2015,   01:20
  • Naravno da treba biti stabilan tečaj sVi misle na soje dupe, tečaj mora biti stabilan jer građani i poduzetnici imaju kredite u eurima dogodilo bi se isto što i sa Švicarcima .

    8. 6. 2015,   14:42
  • neki kad progovore zaborave ukljuciti mozak , 20 posto Hrvata vjeruje u bolju buducnost dok ostali ne uzimaju nikakve DROGE !!

    8. 6. 2015,   15:24