Obavijesti

News

Komentari 363

'Prvo ćemo analizirati, a onda smanjivati broj ministarstava'

'Prvo ćemo analizirati, a onda smanjivati broj ministarstava'
4

Božo Petrov kaže da neće sad smanjivati broj ministarstava nego će s HDZ-om sve analizirati šest mjeseci. Mogao bi tražiti produljenje roka za formiranje Vlade

VIDEO

Prije nastavka pregovora o formiranju Vlade između Domoljubne koalicije i MOST-a sastalo se Nacionalno vijeće MOST-a. Najprije je Ružica Vukovac iz MOST-a novinarima rekla kako su se stvari počele komplicirati i da im nije jasno zašto se to događa.

- Čini se da HDZ i Domoljubna koalicija sada traže nešto više od onoga što je dogovoreno. Navodno je upitno šest ministarstava ali to je bilo i za očekivati - kazala je Ružica Vukovac.

Božo Petrov je nakon Nacionalnog vijeća kazao da će se razgovori s Domoljubnom koalicijom nastaviti, ali ne zna se hoće li to biti u 14 sati, kako je ranije bilo dogovoreno. Također, naglasio je i da će od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović tražiti još dva tjedna produljenja roka za formiranje Vlade.

POGLEDAJTE VIDEO : Izjava Bože Petrova

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

24sata Video 00:35
Sanjin Strukić / PIXSELL

Teme razgovora na sastanku u 14 sati trebale bi biti broj novih ministarstava i imena ministara te prijedlog spajanja javnih poduzeća u holding.

- Od početka smo za racionalizaciju institucija, prijedlog HDZ-ove je koalicije na tragu toga našega. Napravit ćemo tim s HDZ-om koji će analizirati situaciju i napraviti plan za preustroj ministarstava, agencija i drugih tijela - kazao je Petrov te istaknuo da im treba vremena i to barem šest mjeseci.

Robert Podolnjak je kazao kako nemaju saznanja o praćenju Bože Petrova o kojem je jučer pričao glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 363
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a