Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Vukovar ima većih problema od sukoba navijačkih skupina'

None Foto: Davor Javorović/PIXSELL

U srijedu su se u Vukovaru potukli maloljetnici, a jedan je ozlijeđen. Policija je kazala kako su se dječaci, članovi suprotnih navijačkih skupina prvo posvađali, a potom i potukli

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u petak da od sukoba pripadnika navijačkih skupina kakav se dogodio u srijedu u Vukovaru, pri čemu je lakše ozlijeđen maloljetnik, Vukovar ima većih problema na koje je, kako je rekao, ukazao u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

- Prema službenom policijskom izvješću u Vukovaru se prije dva dana dogodio sukob različitih navijačkih skupina što je, nažalost, periodična pojava u Vukovaru, bilo prema navijačkom, nacionalnom ili drugom osnovu. To je za svaku osudu i svi ćemo se u tome složiti - rekao je Penava i ponovio kako u Vukovaru  ima puno većih problema.

PRETUKLI MALOLJETNOG SRBINA Policijska istraga: Tučnjava u Vukovaru je bila sukob navijača

- To je nepoštivanje hrvatske himne, nedozvoljavanje djeci da prime poklon paketiće za Božić i dijeljenje te iste djece, neučenje povijesti iz povijesti o Domovinskom ratu i u konačnici posjet osuđenim ratnim zločincima. Tu kreću naše nevolje. To su potezi koji se uporno ignoriraju i o kojima javnost ništa ne zna. I tu moramo biti iskreni i reći jesmo li društvo koje te pojave osuđuje ili ne - rekao je Penava u izjavi novinarima ne želeći odgovarati na novinarska pitanja.

Vukovarski gradonačelnik optužio je SDSS da je vrlo spretno iskoristio incident koji se u srijedu dogodio u Vukovaru da, kako je rekao, ta stranka istupi u javnosti suprotno policijskom izvješću i ocijenio kako "očito SDSS ne zanima puno toga što je službeno u državi, kako policijska izvješća, tako i nastavne teme iz povijesti".

U srijedu je u Vukovaru došlo do sukoba između više maloljetnih osoba pri čemu je jedna osoba ozlijeđena. Policija je navela kako je nakon verbalnog sukoba u kojem su sudjelovala dva pripadnika jedne navijačke skupine naspram tri pripadnika druge navijačke skupine uslijedio fizički sukob dvojice maloljetnika, u kojem je jedan lakše ozlijeđen.

ZASKOČILI GA NA KOLODVORU Maskirani fantomkama napali i pretukli školarca u Vukovaru

Neslužbeno je potvrđeno kako je u srijedu na autobusnoj postaji u Vukovaru nekoliko maloljetnika fizički napalo također maloljetnog učenika vukovarske Tehničke škole Nikola Tesla, koji nastavu pohađa na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, lakše ga ozlijedivši.

Pojedini mediji slučaj dovode u vezu s ozračjem koje se stvorilo u Vukovaru nakon što je u ponedjeljak vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ustvrdio kako je u Hrvatskoj na djelu "puzajuća velikosrpske agresija" kojoj je Vukovar "epicentar". Između ostalog Penava je prozvao učenike Tehničke škole u Vukovaru koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku jer na nogometnoj utakmici finala Kupa Vukovara između NK-a Vuteks Sloga Vukovar i HNK-a Vukovar ‘91., odigranoj prošle godine, nisu ustali dok je bila intonirana hrvatska himna.

Također je gradskim web stranicama objavio snimku na kojoj se to vidi.

Komentari (75)
  • pa i anemični ima slične probleme - manjina ga drži za jaja, a on šuti kako ne bi izgubio večinu

    18. 1. 2019,   19:05
  • strateški interes je najveći problem vukovara već 25g.

    18. 1. 2019,   19:01
  • KADA je intonirana Hrvatska himna na nogometnoj utakmici finala Kupa Vukovara između NK Vuteks Sloga Vukovar i HNK Vukovar '91 srpska " deca " nisu ustala što govori o kakvom odgoju se tu radi kod mladih srba !

    18. 1. 2019,   19:19