Obavijesti

News

Komentari 69

Preokret u Vukovaru: Sabo ponovno vodi pred Penavom

Preokret u Vukovaru: Sabo ponovno vodi pred Penavom
3

Željko Sabo, trenutni gradonačelnik, preuzeo je vodstvo sa 42,51 posto glasova pred Ivanom Penavom koji ima 40,33 posto. Za župana vodi Božo Galić sa 47,96 posto

VIDEO

Nakon što je neko vrijeme prevlast držao HDZ, i na gradskoj i županijskog razini, Željko Sabo (SDP), aktualni gradonačelnik Vukovara, preuzeo je vodstvo sa 42,51 posto glasova, a Ivan Penava (HDZ) pao je na 40,33 posto.

U stožeru SDP-a palo je raspoloženje nakon što su rezultati u 21 sat pokazali da oba kandidata SDP-a, dakle i Sabo za gradonačelnika i Anica Birač za županicu, gube od HDZ-a. 

- Bitka će biti napeta do samog kraja. Drugi krug je izvjestan, a tu očekujem povjerenje građana da ćemo i dalje zajedno. Zahvaljujem Vukovarcima koji su u velikom broju izašli na izbore, njih čak 33 posto. Rezultat tome je zasigurno i sređivanje popisa birača. Žalostan sam što birači nisu prepoznali sav naš rad te činjenicu da niti jedna druga politička opcija nije učinila ništa za ovaj grad, kazao je vidno razočarani Sabo dodajući kako će Vukovar opet imati ista politička natezanja oko formiranja gradskog vijeća jer će ga morati formirati od tri političke opcije - SDP, HDZ i SDSS, čiji će članovi odlučiti tko će imati većinu. Bio je nezadovoljan činjenicom da je HDZ tijekom dana vršio razne pritiske na birače, što je prijavljeno GONG-u.

Penava je pak razočaram preokretom u glasovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Očekivao sam bolji rezultat. Iza nas su stale sve braniteljske udruge i stožer za obranu grada od ćirilice. To je znatna hrvatska snaga. Osjećala se dobra energija i zajedništvo koje se u Vukovaru izgubilo. To ćemo širiti i u nastavku kampanje u drugom krugu iako očekujem da će kampanja sada biti puno prljavija, kazao je Penava kojemu Sabo, kao novom licu u politici nije davao značajnije šanse.

U Vukovaru je na gradsku vlast pretendirala i Slavica Jelinić, ispred HDSSB-a, koji u Vukovaru do sada nije imao značajniji utjecaj. Nenad Bučko ispred HNS-a i Martin Nikolić, nezavisni kandidat.

HDZ vodi u županiji

Kao i u Gradu Vukovaru, tako će i za vukovarsku županiju biti izvjestan drugi krug izbora. Dosadašnji župan Božo Galić ispred HDZ-a u dva je navrata dobivao izbore u ovoj županiji, no sada je dobio dostojnu konkurenciju u vidu odlučne i probojne Anice Birač. Božo Galić je za sada osvojio 47,96 posto glasova, a Anica Birač 37,72 posto.

Prije objave DIP-ovih neslužbenih rezultata, Birač se nadala drugom krugu.

- Nadam se drugom krugu iako još uvijek nemamo relevantne rezultate. Vjerujem da ljudi u ovoj županiji žele promjene, a mi smo ponudili kvalitetne programe koje bi bilo šteta ne realizirati, kazala je Birač koja rezultate čeka u izbornom stožeru SDP-a u Vukovaru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21